Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate International / Criza imigranţilor: Fidesz strânge semnături împotriva cotelor obligatorii stabilite de UE

Criza imigranţilor: Fidesz strânge semnături împotriva cotelor obligatorii stabilite de UE


Criza refugiaţilor. Peste 6.000 de militari germeni, în centrele de primire a imigranţilor
Criza refugiaţilor. Peste 6.000 de militari germeni, în centrele de primire a imigranţilor

Fidesz, partidul premierului ungar Viktor Orban, va lansa o campanie pentru strângerea de semnături în sensul susţinerii politicilor împotriva cotelor obligatorii stabilite de UE pentru distribuirea imigranţilor, informează MTI.

Lajos Kosa, liderul grupului parlamentar Fidesz, a apreciat că sistemul Uniunii Europene de distribuire a imigranţilor pe baza unor cote obligatorii este “lipsit de fundament”, sporind riscul terorist şi infracţionalitatea.

În plus, a insistat el, sistemul intră în contradicţie cu tratatele internaţionale, astfel că nu poate fi o soluţie la o “invazie de tip modern”, potrivit MEDIAFAX.

Principalele destinaţii ale extracomunitarilor sunt Germania, Danemarca şi Suedia, a subliniat Kosa. “Dacă se aplică sistemul cotelor, aceşti oameni nu vor putea fi ţinuţi cu forţa, doar dacă nu îi păzeşte cineva. Astfel că vor încălca reglementările şi vor merge în ţările preferate”, a subliniat Kosa.

“Nu a fost întrebat nimeni în Europa dacă acceptă sistemul cotelor obligatorii, iar Ungaria riscă să fie obligată să accepte peste 160.000 de extracomunitari în următorii cinci ani”, a adăugat parlamentarul Fidesz.

“Oamenii care cred că sistemul cotelor nu are bază legală şi că este contrar intereselor Ungariei şi Uniunii Europene vor fi rugaţi să susţină petiţia Fidesz”, a afirmat, la rândul său, eurodeputatul ungar Ildiko Gall.

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, în septembrie, să distribuie pe bază de cote 160.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în spaţiul UE. România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată.

REALITATEA.NET – Stiri – EXTERN

Mergi Sus