Stiri de ultima ora
Acasa / Tehnologie / Creierul unor porci morți a fost readus la viață. Moment istoric în știință

Creierul unor porci morți a fost readus la viață. Moment istoric în știință


Descoperire revolutionara
Descoperire revolutionara

Premieră în știință: a fost infirmată ideea privind declinul ireversibil al creierului la câteva minute după ce alimentarea cu sânge s-a oprit! Funcţiile cerebrale ale unor porci morți au fost reactivate parțial.


Cercetători din Statele Unite au reuşit să reactiveze parţial funcţiile cerebrale ale unor porci, la patru ore după ce animalele fuseseră sacrificate, relatează BBC miercuri.

Descoperirea ar putea alimenta dezbaterea cu privire la bariera dintre viaţă şi moarte şi contribui la găsirea unor noi modalităţi de studiere a unor boli precum Alzheimer.

Studiul a arătat că moartea celulelor cerebrale poate fi oprită şi că unele conexiuni din creier s-au refăcut. Cu toate acestea, creierele animalelor nu au dat semnale de conştienţă.

În imaginea de mai sus: fotografia din stânga arată celulele unui creier mort de porc, iar în dreapta se vede efectul resuscitării celulelor (culoarea verde).

Rezultatul, obţinut prin pomparea ritmică în creierele animalelor, timp de şase ore, a unui lichid special, care conţinea sânge sintetic pentru transportarea oxigenului şi medicamente pentru încetinirea morţii cerebrale, contrazice ideea privind declinul ireversibil al creierului la câteva minute după ce alimentarea cu sânge s-a oprit.

Studiul, publicat în revista Nature, de o echipă de cercetători de la Universitatea Yale, a arătat o reducere a numărului de celule cerebrale moarte, o refacere a vaselor de sânge şi a câtorva dintre activităţile creierului, cercetătorii descoperind sinapse care funcţionau.

De asemenea, creierul răspundea în mod normal la medicamente şi folosea aceeaşi cantitate de oxigen ca un creier în stare normală, potrivit Agerpres.


Fanatik.ro


ULTIMELE cuvinte ale lui Nicolae Ceaușescu! Pe cine a BLESTEMAT inainte sa moara, in fata plutonului


Fanatik.ro


ULTIMA ORA! Alerta la meciul Simonei Halep din Fed Cup. Se TEM de un DEZASTRU ca la Notre Dame


Stirile PRO TV


Elevă de 19 ani, stropită cu kerosen și arsă de colegii de la școală. Motivul crimei

Mergi Sus