Stiri de ultima ora
Acasa / Life Style / Cicoarea te poate ajuta să slăbeşti. Iată când trebuie consumată

Cicoarea te poate ajuta să slăbeşti. Iată când trebuie consumată


Cicoare te poate ajuta să slăbeşti. Iată când trebuie consumată
Cicoare te poate ajuta să slăbeşti. Iată când trebuie consumată

Cicoarea (Cichorium intybus) reglează poftă de mâncare şi metabolismul, în prezent fiind intens valorizată pentru controlul greutăţii. De la această plantă se foloseşte rădăcina, care se recoltează în perioada octombrie – noiembrie.

Studiile au arătat că extractul de cicoare reduce secreţia de grelina (hormonul foamei), contribuind la eliberarea în organism a unor cantităţi mai mari de leptină, cunoscut că hormonul saţietăţii.

Administrată înainte de masă, cicoarea stimulează apetitul, însă dacă preparatele pe baza acestei plante sunt administrate în timpul mesei, efectul este invers: suprimă poftă de mâncare, ajutând, totodată, la reducerea drastică a porţiilor de hrană.

Specialiştii în domeniu susţin că extractul de cicoare este unic, prin simplul fapt că până în prezent, nu a mai fost descoperit un remediu natural care să ajute la menţinerea echilibrului (delicat, de altfel) între secreţia grelinei (hormon al foamei) şi a leptinei (hormon al saţietăţii). Astfel se explică efectele extraordinare în curele de slăbire.

Chiar dacă extractul de cicoare nu promite scăderea masivă în greutate, ajută la controlul apetitului excesiv, permiţând, totodată, urmarea regimurilor alimentare rezonabile, care au că rezultat slăbirea treptată, ducând la rezultate stabile, fără a implică riscuri de destabilizare a funcţiei cardiace, hormonale, nervoase, şi nu numai.

Cum se face tratamentul

Se iau câte 1 – 3 capsule de extract de cicoare, după 4 – 5 minute de la începerea mesei, indiferent de cantitatea de hrană consumată în acel moment. Fiecare capsulă cu extract de cicoare se va lua împreună cu minimum 200 ml. de apă. Cură se urmează pe o perioada de 1 – 2 luni.

Sursa: topremediinaturiste.ro

REALITATEA.NET – Stiri – SĂNĂTATE

Mergi Sus