Stiri de ultima ora
Acasa / Life Style / Ceaiul cu cele mai multe proprietăţi terapeutice. Cum se prepară

Ceaiul cu cele mai multe proprietăţi terapeutice. Cum se prepară

Ceaiul cu cele mai multe proprietăţi terapeutice. Cum se prepară Ceaiul cu cele mai multe proprietăţi terapeutice. Cum se prepară

Merele sunt o sursă bună de vitamina A şi de potasiu. Acestea nu îşi pierd din proprietăţile active dacă sunt fierte, motiv pentru care le poţi consuma sub formă de ceai, alături de alte ingrediente.

Pe lângă faptul că este un condiment afrodiziac, scorţişoara conţine un compus care previne diabetul şi reglează nivelul glucozei din sânge. În plus, în compoziţia acestui condiment se găseşte fiert, fibre dietetice şi calciu, care stimulează buna funcţionare a sistemului digestiv şi reduc nivelul colesterolului din sânge, conform clickpentrufemei.ro.

Anasonul dă o aromă deosebită oricăui ceai şi are proprietăţi curative care nu ar trebui ignorate – are efecte antiinflamatoare, antitusive, expectorante şi calmante.

Cuişoarele tratează durerile care apar la nivelul dinţilor şi gingiilor, activează metabolismul datorită proprietăţilor antioxidante pe care le au şi luptă împotriva infecţiilor vaginale.

Cum se prepară ceaiul:

Ai nevoie de:
- 1 măr
- o stea de anason
- 2 cuişoare
- un băţ de scorţişoară
- apă
- miere sau Stevie

Se spală bine mărul, se taie în bucăţele şi se îndepărtează cotorul şi sâmburii. Într-un vas de dimensiune medie, se toarnă 5 căni de apă şi apoi se adaugă cubuleţele de mere. Se lasă la fiert 5-6 minute, după care se îndepărtează de pe foc şi se adaugă anasonul, cuişoarele şi scorţişoara. Amestecul se lasă la infuzat 8 minute, după care se strecoară şi se adaugă miere sau Stevie. Ceaiul poate fi păstrat la frigider pentru cel mult 3 zile.

REALITATEA.NET – Stiri – SĂNĂTATE

Mergi Sus