Stiri de ultima ora
Acasa / Life Style / Ce nu trebuie să faci niciodată după ce te speli pe dinți

Ce nu trebuie să faci niciodată după ce te speli pe dinți


Ce nu trebuie să faci niciodată după ce te speli pe dinți
Ce nu trebuie să faci niciodată după ce te speli pe dinți

Un zâmbet frumos și sănătos nu poate fi menținut decât cu o grijă atentă – trebuie să alegi cu grijă periuța, pasta de dinți, apa de gură, ața dentară, să mergi la dentist periodic și să ai, desigur, un stil de viață echilibrat.

Însă, în ciuda a tot ceea ce știam până acum, zilele acestea am aflat că un lucru banal pe care foarte mulți dintre noi îl facem după periaj, mulți la indicațiile medicului stomatolog, ne-ar face mai mult rău decât bine.

Este vorba despre clătitul cu apă de gură. Deși acest obicei este unul cât se poate de sănătos pentru zâmbetul nostru, mulți spun că apa de gură nu ar trebui folosită niciodată după periaj, ci la o jumătate de oră după acesta sau între periaje.

Explicația se pare că stă în faptul că apa de gură „spală” toate substanțele benefice din pasta de dinți, substanțe care ar trebui să acționeze asupra dinților noștri imediat după periaj. Conform site-ului shefinds.com, apa de gură nu face altceva decât să anuleze efectul pastei de dinți, dacă este folosită imediat după periaj. De aceea, aceasta ar trebui folosită separat.

Sursa: unica.ro

REALITATEA.NET – Stiri – SĂNĂTATE

Mergi Sus