Stiri de ultima ora
Acasa / Life Style / Ce boli de piele putem lua de la ştrand

Ce boli de piele putem lua de la ştrand

Ce boli de piele putem lua de la ştrand Ce boli de piele putem lua de la ştrand / FOTO: http://www.infopensiuni.ro/

De exemplu, acneea poate fi agravată, iar micozele se dezvoltă şi ele în voie în mediul umed. Cu ce ne mai putem confrunta după o baie în piscină şi cum ne putem feri a explicat Amalia Anghel, medic dermatolog, citat de Digi24.

O boală de piele frecventă în sezonul cald este pitiriazisul versicolor, spune medicul. Micoza piciorului poate fi luată dacă mergeţi desculţi pe lângă bazin sau la duş. De asemenea, prea mult clor în piscine sau ştranduri poate determina iritaţii ale pielii. Acneea poate fi agravată de clorul folosit pentru dezinfectarea bazinelor.

Medicul a spus că trebuie să evităm să mergem desculţi. De asemenea, este recomandat să facem duş înainte şi după, să nu folosim prosoape sau halate de baie la comun. Cea mai frecventă boală luată de la bazin este pitiriazisul versicolor.

„Frecvente sunt şi micozele piciorului şi verucile. Dacă se foloseşte prea mult clor pot apărea iritaţii pe piele – înroşire, mâncărimi, uscăciune, eczemă. Acneea poate fi agravată de clorul folosit pentru dezinfectarea bazinelor”, a spus Amalia Anghel, medic dermatolog.

REALITATEA.NET – Stiri – SĂNĂTATE

Mergi Sus