Stiri de ultima ora
Acasa / Politica / Cazul poliţistului mort. Ce prevede legea care putea să îi salveze viaţa. Aleşii rediscută proiectul

Cazul poliţistului mort. Ce prevede legea care putea să îi salveze viaţa. Aleşii rediscută proiectul


Actulalul Cod Penal prevede sancțiuni pentru executantul care nu ia “măsuri corespunzătoare” pentru semnalizarea obstacolelor sau a lucrărilor pe drumurile publice, dacă a fost produs un accident.

Legea care putea salva viața polițistului Gigina, ignorată mult timp de Parlament și Guvern Proiectul de lege a fost depus la Senat în octombrie 2013, fiind respins de această cameră după aproape un an, în iunie 2014. După respingere, proiectul a fost trimis pentru dezbatere Camerei Deputaților, unde inițiatorii au solicitat discutarea actului în procedură de urgență, dar au fost refuzați.

Deputații și-au adus aminte de acest proiect după ce, în seara zilei de 20 octombrie, antemergătorul din coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea, polițistul-motociclist Bogdan Gigina, și-a pierdut viața căzând într-o groapă de pe bulevardul Știrbei-Vodă din Capitală, săpată în carosabil de angajați ai unei companii de distribuție a gezelor.

Proiectul a fost înscris zilele acestea ca ultim subiect de dezbatere pe ordinea de zi a ședinței de săptămâna viitoare a Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură.

REALITATEA.NET – Stiri – POLITICĂ

Mergi Sus