Stiri de ultima ora
Acasa / Life Style / Cardul de sănătate, obligatoriu de la 1 septembrie. Ce se întâmplă în cazul în care nu îl ai

Cardul de sănătate, obligatoriu de la 1 septembrie. Ce se întâmplă în cazul în care nu îl ai

CNAS şi-a amintit că este nevoie şi de mentenaţă pentru cardul de sănătate CNAS şi-a amintit că este nevoie şi de mentenaţă pentru cardul de sănătate

Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS, a explicat: “Începând cu 1 septembrie cardul funcţionează în continuare, nu a fost oprit niciodată, singura noutate este pentru cetăţenii care au cardul emis, Poşta ne-a confirmat fie ca l-a dus acasă, fie că l-a returnat Casei, şi cetăţenii din această categorie atunci când au nevoie de un serviciu medical care nu este urgent, trebuie să vină cu cardul. Trebuie să se adreseze casei acolo unde sunt asiguraţi, şi să ceară cardul. Pentru cei care nu a fost emis cardul, primesc servicii pentru că în sistem se vede dacă acest card a fost emis sau nu”.

Reprezentantul CNAS a oferit şi clarificări: “Cardul va apărea emis în sistem în momentul în care Poşta returnează borderoul din care rezultă fie că i-a înmânat cardul, fie că l-a returnat la Casă. Până la acea dată cetăţeanul figurează cu card neemis şi primeşte servicii medicale. Atâta timp cât cardul este între imprimerie şi Poştă, între Poştă şi adresa fiecăruia, între Poştă şi Casă, mi se pare normal ca pacientul, atunci când are nevoie de servicii medicale să le primească”.

REALITATEA.NET – Stiri – SĂNĂTATE

Mergi Sus