Stiri de ultima ora
Acasa / Life Style / Cardul de sănătate, amânat din nou. Devine obligatoriu abia din septembrie

Cardul de sănătate, amânat din nou. Devine obligatoriu abia din septembrie

Cardul de sănătate devine obligatoriu de la 1 august. Cine nu îl are va trebui să plătească Cardul de sănătate devine obligatoriu de la 1 august. Cine nu îl are va trebui să plătească

Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a declarat pentru Realitatea TV că fiind perioada concediilor s-a decis amânarea obligativităţii cardului de sănătate. 

“În ultima lună, foarte puţine persoane s-au prezentat la casele de asigurări pentru a-şi lua cardul de sănătate. A crescut, în schimb, cererea pentru cardul european de sănătate. Ne-am gândit să nu îi lăsăm pe cetăţeni fără servicii medicale”, a afirmat preşedintele CNAS.

Conform acestuia, la nivel naţional, aproximativ 350.000 de carduri de sănătate nu au fost ridicate.

“Cardul este obligatoriu pentru cei care îl au”, a mai spus preşedintele Casei.

Vasile Ciurchea a mai afirmat că procentul de utilizare este extrem de mare: 75% din totalul serviciilor medicale acordate.

De exemplu, în Bucureşti, din 14.000 de persoane identificate, care nu şi-au ridicat cardul şi care au primit SMS pentru a merge să îşi ia cardul de la Casa de Sănătate a Municipiul Bucureşti, doar 2.000 de persoane s-au prezentat.

Întrebat dacă există o problemă cu asigurarea mentenanţei cardului de sănătate, preşedintele CNAS a afirmat că “nu este nicio problemă”.

“Asigurarea mentenaţie nu este o problemă. S-a organizat o licitaţie şi nu s-a prezentat nimeni. Acea firmă în insolvenţă nu este în contractul cu CNAS”, a spus Vasile Ciurchea.

REALITATEA.NET – Stiri – SĂNĂTATE

Mergi Sus