Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate Intern / Calendarul nou ortodox comemorează cei trei arhangheli Mihail, Gabriel şi Rafael

Calendarul nou ortodox comemorează cei trei arhangheli Mihail, Gabriel şi Rafael


Mihail si Gavriil
Mihail si Gavriil

Calendarul nou orthodox i-a reunit într-o singură sărbătoare pe cei trei arhangheli Mihail, Gabriel şi Rafael, a căror comemorare se ţine la 08 noiembrie, iar in vechiul calendar orthodox se tinea la 29 septembrie, 24 martie şi 24 octombrie.

Sfântul Mihail care este patronul Bisericii universale; Sfântul Gabriel este acela care a vestit Întruparea Domnului şi a fost alături de Isus în Grădina Măslinilor; Sfântul Rafael este ajutorul în călătorii.

Sfântul Mihail s-a bucurat de un cult deosebit chiar din primele veacuri ale istoriei creştinismului.

Mihail este unul dintre cele mai răspândite nume de persoane la popoarele europene; el reproduce formula ebraică: Mi kha El = “cine este ca Dumnezeu?” (Elohim). Este folosit deseori şi în forma prescurtată: Mihai; pentru femei există formele: Mihaela, Micaela, Mihelina. Toate aceste nume sunt o repetare a întrebării: “Cine este ca Dumnezeu?” şi, în acelaşi timp, răspunsul subînţeles la întrebare: “Nimeni nu este asemenea lui Dumnezeu “.

Sfântul Gabriel “cel care stă în faţa lui Dumnezeu”, este mesagerul prin excelenţă a descoperirilor divine. Lui i-a fost încredinţată vestirea naşterii Înainte-Mergătorului lui Mesia, Ioan, fiul lui Zaharia şi al Elisabetei. I-a revenit misiunea cea mai înaltă atribuită vreodată unui om: vestirea întrupării Fiului lui Dumnezeu.

Mai mult pe Superwomen.ro.

REALITATEA.NET – Stiri – SOCIAL

Mergi Sus