Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate Intern / BREAKING NEWS: Explozie puternică la o fabrică de pâine la Braşov. Şase răniţi. Alte persoane, sub dărămături

BREAKING NEWS: Explozie puternică la o fabrică de pâine la Braşov. Şase răniţi. Alte persoane, sub dărămături


Explozie si incendiu la Brasov
Explozie si incendiu la Brasov

O explozie urmată de un incendiu s-a produs joi seara la o fabrică de pâine din Braşov. Cinci persoane au fost rănite şi au fost transportate la spital. Alte persoane sunt prinse sub dărâmături.

UPDATE: Incendiul a fost stins

Potrivit unor locuitori din zonă, citaţi de mytex.ro, au avut loc mai multe explozii. Oamenii spun că bucăți mari de zid și de materiale din plastic au fost aruncate în stradă de suflul exploziei. Unul dintre zidurile fabricii s-ar fi prăbușit.

UPDATE: Mobilizare generală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă

Potrivit dr. Daniela Neculoiu, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, la unitatea sanitară au fost deja pregătite sălile de operaţii, compartimentele de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), materialele sanitare, iar personalul a fost suplimentat cu medici chirurgi de diferite specialităţi, anestezişti, dar şi asistente.

„Eu sunt acum la Bucureşti, dar am comunicat cu colegii mei. Ştiu că sunt cinci răniţi, încă nu a fost evaluată gravitatea stării lor. Ar mai fi zece persoane sub dărâmături. Acum plec spre Braşov, mă voi duce direct la spital”, a declarat dr. Neculoiu, pentru mytex.ro.

UPDATE. Guvernul a decis formarea unei celule de urgenţă

Incendiul a fost stins. 20 de ambulanţe se află la faţa locului. Starea victimelor nu este gravă, doar o persoană prezintă arsuri mai grave. Conform SMURD Braşov vor fi trimise elicoptere pentru transportul pacienţilor, dacă este nevoie. 

Fabrica se află într-o zonă înconjurată de case şi blocuri. Nu se lucrează noaptea în această fabrică, însă au un serviciul de pază, iar pe tura se seară se află circa 10 oameni.

UPDATE. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, şi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, merg la fabrica din Braşov unde a avut loc explozia soldată cu cinci răniţi.

UPDATE. Raed Arafat: Mai sunt şi alte persoane sub dărămături

Raed Arafat, secretarul de stat în MAI, a afirmat pentru Realitatea TV că în urma exploziei a izbucnic un incendiu şi că până acum 5 persoane sunt transportate la spital. Conform acestuia, până la ora actuală, cinci persoane sunt în drum de spital, dintre care o persoană are arsuri pe corp de 40% şi celelalte patru au 10% din suprafaţa corpului afectată. 

Conform secretarului de stat, o persoană este prinsă sub dărămături şi se lucrează la scoaterea ei. “Există suspiciuni că mai există şi alte persoane sub dărămături, nu avem date legate de numărul acestora”, a precizat Raed Arafat.

Conform acestuia s-au mobilizat forţe de descarcerare grea din Covasna, Prahova, Mureş şi Sibiu.

UPDATE. “Au fost duse 5 victime la spital. Se intervine pentru a 6-a victimă. Şi pompierii şi SMURD intervin.”, a spus Mihai Mohaci, prefectul de Braşov, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs joi seara la o fabrică de pâine din Braşov. Din primele informaţii, sunt cel puţin trei răniţi.

Patru echipaje ISU şi un echipaj SMURD sunt la faţa locului.

O explozie puternică a avut loc în urmă cu puține minute în zona Stadionului Tinerelui, la fabrica de pâine de pe strada Avram Iancu (Velpitar), transmite mytex.ro.

Martorii spun că în zonă este foarte mult fum. Pe stadionul de fotbal din apropiere se desfăşura un meci între formaţiile FC Brasov şi CSM Rm. Vâcea.

Flacarile uriase au fost surprinse de camerele de la stadion, potrivit Mediafax:

Revenim cu informaţii

REALITATEA.NET – Stiri – SOCIAL

Mergi Sus