Stiri de ultima ora
Acasa / Politica / Bomba pe care o are DNA: Călin Popescu Tăriceanu a fost denunțat

Bomba pe care o are DNA: Călin Popescu Tăriceanu a fost denunțat

Bomba pe care o are DNA: Călin Popescu Tăriceanu a fost denunțat Bomba pe care o are DNA: Călin Popescu Tăriceanu a fost denunțat

”Sunt speculații! Eu nu fac astfel de greșeli. Fiecare e liber să scrie ce vrea”, a fost prima reacție a lui Tăriceanu, scrie stiripesurse.ro.

Conform unor documente, în Dosarul Microsoft și EADS sunt marturii care se refera la bani care ar fi fost destinati pentru mituirea ministrilor. Printre cei care au dat detalii despre asemenea aspecte se numara si „martorul amenintat” Gabriel Marin, care este managerul unei firme implicate in suveica financiara „Microsoft”.

El a dat două declarații: una in vara anului 2014, alta in toamna anului 2014. In prima dintre ele, Gabriel Marin se refera la implicarea in afacerea Microsoft-EADS a membrilor din Guvernul Nastase, dar si a lui Vasile Blaga, fost ministru de Interne in timpul Guvernarii PDL.

In cea de-a doua, Gabriel Marin vorbeste despre perioada Guvernarii Tariceanu, oferindu-le procurorilor informatii detailate, cu nume si date, despre milioane de euro care ar fi fost destinati mituirii prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu, actualului ministru de Finante Orlando Teodorovici, secretar de stat in Ministerul Finantelor in timpul Guvernarii Tariceanu, sau a ministrului Comunicatiilor de atunci, Karoly Borbely.

Procurorii DNA pregatesc un dosar impotriva lui Calin Popescu Tariceanu.

DNA tinteste trei contracte referitoate la licentele IT, derulate intre 2001 si 2013:

-Contractul de inchiriere de licente Microsoft de tip Enterprise Agreement Subscription, scrie luju.ro, incheiat intre Guvernul Romaniei si Microsoft Ireland prin intermediul Fujitsu Siemens Computers (FSC) Austria GesmbH, in valoare de 105 milioane de dolari, derulat in perioada 2004-2009;

-Contractul de inchiriere de licente Microsoft de tip Enterprise Agreement Subscription, incheiat intre Ministerul Comunicatiilor si Societătii Informationale si consortiul D-CON.NET, in valoare de 96 de milioane de euro, derulat in perioada 2009-2013;

-Contractul privind Sistemul Educational Informatizat (MEC SEI), incheiat intre Siveco si Ministerul Educatiei, in valoare de 124 de milioane euro.

REALITATEA.NET – Stiri – POLITICĂ

Mergi Sus