Stiri de ultima ora
Acasa / Life Style / Beneficiile consumul de ceapă. Reduce riscul unor boli extrem de grave

Beneficiile consumul de ceapă. Reduce riscul unor boli extrem de grave

Beneficiile consumul de ceapă. Reduce riscul unor boli extrem de grave Beneficiile consumul de ceapă. Reduce riscul unor boli extrem de grave

Ceapa este o sursă excelentă de vitamina C, compuşi sulfurici, flavonoide şi fitochimicale, care reduc riscul unor afecţiuni precum boala Parkinson, bolile cardiovasculare şi accidentul vascular cerebral. Quercitina din ceapă are efect antioxidant şi poate preveni dezvoltarea celulelor maligne, dar reduce şi riscul de infecţii ale tractului urinar, hipertensiune şi afecţiuni ale prostatei, scrie Adevărul.

De asemenea, antioxidanţii din ceapă ajută la menţinerea sănătăţii inimii, reduc inflamaţiile din corp şi scad astfel riscul de cancer. Ceapa are foarte puţine calorii (45 calorii), are conţinut scăzut de sodiu, nu conţine grăsimi şi colesterol şi este, în aceeaşi măsură, o importantă sursă de fibre, acid folic şi vitamine din grupul B, care ajută la regenerarea celulară.

Beneficiile consumului de ceapă se menţin atât atunci când o gătim, cât şi atunci când o mâncăm în stare proaspătă, iar un studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry subliniază că o concentraţie mare de flavonoide se găseşte în foile de ceapă, deci acestea nu trebuie aruncate.

REALITATEA.NET – Stiri – SĂNĂTATE

Mergi Sus