Stiri de ultima ora
Acasa / Life Style / Bea un pahar de suc de grepfrut în fiecare zi şi vei scăpa de aceste boli grave!

Bea un pahar de suc de grepfrut în fiecare zi şi vei scăpa de aceste boli grave!

Bea un pahar de suc de grepfrut în fiecare zi şi vei scăpa de aceste boli grave! Bea un pahar de suc de grepfrut în fiecare zi şi vei scăpa de aceste boli grave!

Un studiu realizat recent a demonstrat ca un pahar cu suc de grepfrut, baut zilnic, mentine sanatatea vaselor sanguine si poate proteja impotriva bolilor de inima.

Cercetatorii de la French National Institute for Agricultural Research din Clermont-Ferrand, care au efectuat studiul, au descoperit ca grepfrutul este bogat in flavonoide, substante care se pot gasi in toate tipurile de plante si fructe, fiind responsabile de coloritul acestora, ce asigura organismului uman un supliment de vitamina C si imbunatatesc structura peretilor vaselor de sange, potrivit ele.ro.

Studiul a fost realizat in Franta, pe un esantion de 48 de femei cu o stare de sanatate buna, cu varste cuprinse intre 50 si 65 de ani, acesta fiind unul dintre grupurile cu cel mai ridicat risc in dezvoltarea unei boli de inima.

Jumatate dintre femeile incluse in studiu au primit zilnic 340 de mililitri de suc de grepfrut care continea flavonoide, in timp ce cealalta jumatate a primit o bautura asemanatoare ca aspect, insa fara sa contina substantele naturale.

Dupa sase luni, rezultatele au aratat ca, dupa un consum regulat de suc de grepfrut care contine flavonoide, s-a inregistrat o imbunatatire a sanatatii vaselor de sange ale participantelor la acest studiu. In ceea ce priveste al doilea grup, nu s-a inregistrat nicio modificare la cele 24 de femei.

REALITATEA.NET – Stiri – SĂNĂTATE

Mergi Sus