Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate Intern / Bănicioiu: Ne gândim la suport financiar pentru cei care îi însoţesc pe pacienţii transferaţi

Bănicioiu: Ne gândim la suport financiar pentru cei care îi însoţesc pe pacienţii transferaţi


Bănicioiu: Ne gândim la suport financiar pentru cei care îi însoţesc pe pacienţii transferaţi
Bănicioiu: Ne gândim la suport financiar pentru cei care îi însoţesc pe pacienţii transferaţi

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat, duminică seară, că este luată în calcul acordarea unui suport financiar pentru rudele care îi însoţesc pe pacienţii transferaţi în străinătate şi va fi înfiinţat un grup de intervenţie pentru consiliere şi comunicare cu rudele victimelor.

“Intrăm în cea de-a doua fază de îngrijiri medicale şi este nevoie să asigurăm atât pacienţilor, cât şi aparţinătorilor acestora tot suportul nostru medical, psihologic şi social. Toate eforturile de până acum şi de acum înainte se îndreaptă către victime şi familiile acestora. De asemenea, vreau să subliniez că toate costurile aferente transportului si tratamentului pacienţilor transferaţi în clinicile din străinătate, la recomandarea medicilor, vor fi suportate de către autoritaţile române, indiferent de calitatea de asigurat a pacientului. Ne gândim şi la suport financiar pentru aparţinătorii care însoţesc pacienţii transferaţi”, afirmă Nicolae Bănicioiu, într-un comunicat de presă transmis MEDIAFAX.

Totodată, el a spus că Ministerul Sănătăţii va înfiinţa, începând de duminică, un grup de intervenţie care va avea misiunea de a gestiona cea de-a doua etapă a îngrijirilor acordate pacienţilor internaţi în unităţile sanitare după incendiul din 30 octombrie. Grupul de intervenţie se va ocupa de consiliere şi va gestiona comunicarea cu aparţinătorii pacienţilor spitalizaţi în România şi, ulterior, va comunica şi cu pacienţii externaţi. De asemenea, grupul, al cărui coordonator va fi dr. Gabriel Diaconu, va colabora cu reprezentanţii Comisiei medicale numite de ministrul Sănătăţii, mai susţine sursa citată.

Aproximativ 90 de răniţi în incendiul din Colectiv, dintre care 36 în stare gravă şi critică, iar 57 în stare stabilă, mai sunt internate, duminică, în spitalele din Capitală.

Sursa: mediafax.ro

REALITATEA.NET – Stiri – SOCIAL

Mergi Sus