Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate International / Avion prăbuşit în Egipt. Restricţii drastice pentru aeronavele care aterizează în România

Avion prăbuşit în Egipt. Restricţii drastice pentru aeronavele care aterizează în România


Avion prăbuşit în Egipt. Restricţii drastice pentru aeronavele care aterizează în România
Avion prăbuşit în Egipt. Restricţii drastice pentru aeronavele care aterizează în România

Ministerul Transporturilor a decis sa aplice mai multe masuri suplimentare foarte stricte de securitate in cazul aeronavelor care pleaca din Egipt si aterizeaza in Romania, dupa ce un avion rusesc s-a prabusit in peninsula Sinai si 224 de persoane au murit.

Printre acestea se numara faptul ca bagajele de cala nu vor mai fi acceptate la imbarcare, iar echipajul avioanelor va fi supus unor verificari amanuntite.

“Aceste masuri, desi ingreuneaza operarea de pe aeroporturile din Egipt, sunt necesare ca o precautie pentru protejarea cetatenilor romani si a aeronavelor transportatorilor aerieni nationali”, se arata intr-un comunicat remis presei de Ministerul Transporturilor, citat de ziare.com.

Masurile de securitate suplimentare sunt urmatoarele:

1. Verificarea aditionala a antecedentelor echipajului, de catre transportatorul aerian in colaborare cu autoritatile statului.

2. Neacceptarea la imbarcare, pe aeroporturile din Egipt, a persoanelor care nu au calatorit la dus catre Egipt si nu se afla pe lista tour-operatorului.

3. Realizarea unei verificari a identitatii pasagerilor la imbarcarea in aeronava prin verificarea pasaportului cu cartea de imbarcare si lista transmisa de tour-operator

4. Neacceptarea la imbarcare a bagajelor de cala ale pasagerilor.

5. Neacceptarea la bordul aeronavei a altor persoane decat pasagerii.

6. Realizarea unui control al accesului la aeronava, permanent, la toate usile de acces care sunt deschise.

7. Realizarea unei supravegheri permanente a exteriorului aeronavei.

8. Realizarea unei supravegheri permanente a calei aeronavei si a procesului de incarcare a bagajelor de cala daca acestea exista, pana la inchiderea caii de acces.

9. Neacceptarea incarcarii proviziilor de la bord pe aeroporturile din Egipt.

10. Neacceptarea incarcarii marfurilor si postei pe aeronavele de pasageri pe aeroporturile din Egipt.

REALITATEA.NET – Stiri – EXTERN

Mergi Sus