Stiri de ultima ora
Acasa / Life Style / ARPIM: Accesul pacienților la sănătate, dificil din cauza subfinanțării bugetului pentru medicamente

ARPIM: Accesul pacienților la sănătate, dificil din cauza subfinanțării bugetului pentru medicamente

“Sistemul sanitar, și mai ales accesul pacienților, este extrem de dificil în acest moment mai ales din cauza lipsei unei finanțării corecte a bugetului pentru medicamente. Această lipsă de bani este cronică pentru sistem, în ultimii 15 ani cel puțin, procentul din PIB care a fost alocat sănătății a fost undeva de 4%, cu mici variații.

O asemenea alocare este o expresie a voinței politice pe care oamenii politici o exprimă vizavi de interesul pe care îl au față de sistemul sanitar și, pe de altă parte, ne menține mult în urma țărilor din Uniunea Europeană”, a declarat Zaharescu, citat de Agerpres.

Suntem pe locul 34 din 35 de țări din Europa în ceea ce privește indexul de satisfacție al pacienților, a mai spus Zaharescu. 4,2% din PIB cât este alocat anul acesta pentru sănătate reprezintă cu mult sub media țărilor africane care au undeva la 5,9%.

Acesta a precă dată fiind subfinanțarea sistemului de sănătate din România, decalajul în acest domeniu dintre țara noastră și celelalte state ale Uniunii Europene va crește progresiv.

REALITATEA.NET – Stiri – SĂNĂTATE

Mergi Sus