Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate Intern / Anunţ important de la Primăria Bucureşti privind traficul din Capitală. Toţi şoferii trebuie să ştie

Anunţ important de la Primăria Bucureşti privind traficul din Capitală. Toţi şoferii trebuie să ştie

“Din cauza intensificării lucrărilor la pasajul rutier Piaţa Sudului, circulaţia auto a fost blocată cvasitotal în data de 15 octombrie a.c., fără să existe în prealabil o avertizare publică de ocolire cu indicarea rutelor alternative disponibile. În faţa acestei situaţii, Primăria Municipiului Bucureşti îşi cere în mod public scuze participanţilor la trafic”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Primăria anunţă că traficul va fi reluat pe trei benzi pe sens în intersecţia Piaţa Sudului de duminică.

PMB indică o serie de rute alternative ce pot fi utilizate de şoferi: Splaiul Unirii – Calea Vitan, bdul. Metalurgiei – bdul. Constantin Brancoveanu – şoseaua Olteniţei, bdul Constantin Brancoveanu – sos. Olteniţei – Calea Şerban Vodă şi str. Turnu Magurele – str. Sergent Ion Iriceanu – sos. Vitan Bârzeşti – Splaiul Unirii.

Proiectul de construcţie a pasajului subteran de la Piaţa Sudului, cu o valoare totala de 127.140.761 de lei, este finanţat din fonduri europene nerambursabile şi, conform contractului de finanţare, trebuie definitivat cel târziu până la data de 30 iunie 2016.

În caz contrar, PMB riscă pierderea finanţării europene şi “demararea unor litigii comerciale previzibile cu contractorii lucrărilor de execuţie, care ar putea duce la afectarea severă a traficului rutier din zonă pe termen nedeterminat”, arată autorităţile locale.

“În acest moment, construcţia efectivă a pasajului se desfăşoară în paralel cu relocarea reţelelor de utilităţi. Acesta este motivul pentru care traficul rutier a fost afectat semnificativ. (…) Precizăm şi atenţionăm participanţii la traficul rutier că pe tot parcursul derulării lucrărilor vor exista restricţii de trafic în zonă”, mai spun reprezentanţii PMB.

Sursa: Mediafax

REALITATEA.NET – Stiri – SOCIAL

Mergi Sus