Stiri de ultima ora
Acasa / Politica / Ambasadorul SUA la București, mesaj ferm pentru șeful DNA: Susţin în totalitate munca doamnei Kovesi

Ambasadorul SUA la București, mesaj ferm pentru șeful DNA: Susţin în totalitate munca doamnei Kovesi


Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, spune că susţine în totalitate munca procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi că va face tot ce îi va sta în puteri pentru a sprijini România în lupta anticorupţie.

”Susţin în totalitate munca doamnei Kovesi. Chiar am avut privilegiul să o întâlnesc săptămâna trecută şi i-am spus şi dânsei ceea ce le-am spus tuturor oficialilor români pe care i-am întâlnit, şi anume faptul că Statele Unite ale Americii susţin lupta României împotriva corupţiei. Iar eu, ca ambasador, voi face tot ce îmi stă în puteri pentru a sprijini România în acest demers”, a declarat Hans Klemm, potrivit Mediafax.

Recent, ambasadorul SUA la Bucureşti a făcut apel către liderii români ”să îi apere în mod public şi cu tărie” pe procurorii care îi anchetează pe cei corupţi şi să sprijine un sistem judiciar independent.

El mai spunea că România trebuie să rupă cercul influenţei politice asupra deciziilor economice, iar politicienii trebuie să lase la o parte preocupările politice şi să nu se mai amestece în administrarea companiilor de stat pentru a obţine beneficii.

”În sfârşit, România trebuie să rupă cercul influenţei politice asupra deciziilor economice. În anul 2016 vor avea loc două serii de alegeri. Acesta ar putea fi şi un an hotărâtor pentru România. Fac apel la liderii români să dea un exemplu pentru viitor: să lase la o parte preocupările politice pe termen scurt şi să se concentreze asupra binelui ţării pe termen lung în adoptarea de legislaţie nouă sau revizuirea legislaţiei existente; să înceteze să se amestece în administrarea companiilor de stat în scopul obţinerii de beneficii politice şi să le permită acestora să îşi desfăşoare activitatea în conformitate cu bunele practici de afaceri, astfel încât toţi românii să se bucure de efectele benefice; să îi apere în mod public şi cu tărie pe procurorii care îi anchetează pe cei corupţi şi să sprijine cu tărie un sistem judiciar independent”, declara ambasadorul american.

REALITATEA.NET – Stiri – POLITICĂ

Mergi Sus