Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate Intern / Alexandra Dinu, mesaj emoționat după tragedia din Colectiv. ”Iubirea și credința…”

Alexandra Dinu, mesaj emoționat după tragedia din Colectiv. ”Iubirea și credința…”


Alexandra Dinu a fost marcată de tragedia care a avut loc în clubul Colectiv din Capitală pe 30 octombrie și a ținut să transmită un mesaj de încurajare celor din România, puternic afectați de această dramă.

“M-am gandit mult in aceste zile la tragedia din clubul ‪#‎Colectiv‬… Desi m-a afectat teribil, nu am simtit pâna acum nevoia sa îmi expun public sentimentele si emotiile. Este cutremurator, este greu sa exprimi in cuvinte ceea ce simti privind aceasta tragedie. E atat de nedrept ceea ce s-a intamplat, atatea suflete chinuite, unele plecate dintre noi mult prea devreme, in cel mai crud si absurd mod, altele care lupta pentru a ramâne in viata”, scrie Alexandra Dinu pe Facebook.

“Din pacate, nu ii putem readuce înapoi, tot ceea ce putem face este sa fim solidari (si ma bucur sa observ ca suntem), sa ajutam victimele acestui incendiu prin intermediul celor de la “Crucea Rosie” si in toate modurile in care o putem face, sa ne rugam pentru cei care se lupta sa ramana in viata, pentru sufletele celor care nu mai sunt printre noi, pentru familiile lor, pentru toti cei afectati de aceasta catastrofa.

Trebuie sa ne rugam la Dumnezeu sa ne lumineze mintile si sufletele, sa fim mai intelepti, mai buni unii cu altii, mai atenti la nevoiele semenilor nostri si sa avem intelepciunea de a alege ce este bine pentru sufletele noastre si pentru poporul nostru. Cred ca iubirea si credinta in Dumnezeu sunt ESENTIALE, si nu doar in momente ca acestea ci INTOTDEAUNA”, continua ea.

“Aceasta tragedie este o lectie pentru noi TOTI. Trebuie sa ne reamintim ca exista reguli si sa le respectam, trebuie sa invatam sa nu mai fim superficiali in ceea ce facem, in activitatea pe care o desfasuram fiecare, sa punem mai mult suflet in ceea ce facem, sa ne iubim aproapele, sa nu ne limitam la a ne invinovati unii pe altii, ci sa ne unim fortele, sa ne mobilizam, sa ne ajutam.

Sistemul intr-adevar trebuie schimbat, oamenilor trebuie sa le fie recunoscute si respectate drepturile, fiecare trebuie sa isi ia in serios rolul pe care-l are; sa rescriem regulile poate aduce o schimbare cu conditia sa invatam(si poporul nostru are nevoie sa invete asta!!) ca trebuie sa RESPECTAM aceste reguli, sa fim mai disciplinati, mai atenti, mai responsabili, nu nepasatori si superficiali in actiunile noastre.

Este foarte important sa nu uitam ca noi suntem parte din sistem, fiecare dintre noi, iar daca dorim o schimbare trebuie sa fim in primul rand noi insine acea schimbare pe care dorim sa o vedem in jurul nostru.”

“Va impartasesc gandurile si emotiile mele de undeva departe, foarte departe, dar sunt acum, in aceasta perioada de doliu, cu sufletul langa poporul român. De aici de unde ma aflu, cred ca lucrurile se vad putin mai clar.

Privesc, nu doar cu ochii, spre tara mea natala si vad, în ciuda incercarilor prin care trecem in aceste momente, în ciuda tuturor acelor lucruri care da, trebuie schimbate, ma uit cu mândrie la un popor care are un SUFLET, un suflet, desi lovit de aceasta tragedie, totusi binecuvantat de Dumnezeu, iar datoria noastra este sa nu-l pierdem, sa nu-l vindem pentru NIMIC in lumea asta, prin care oricum suntem trecatori.

“O lume in care se desfasoara un imens si infricosator razboi iar câmpul acestui razboi sunt mintile si inimile oamenilor. Nu exista un colt pe planeta Pamant in care sa nu se dezlantuie acest razboi. O lume care isi pierde din ce in ce mai mult credinta, uitand ca sufletul trebuie hranit si nu doar trupul. O lume care incearca sa innrobeasca nu doar fiinta umana, ci mai grav ,spiritul acesteia.

O lume care promoveaza razboiul, nu pacea. O lume in care traim cu teama pt prezentul si viitorul copiilor nostri. O lume in care exista bani pt arme, dar nu pt spitale sau scoli, medicamente sau carti. O lume in care esti in continua competitie si lupta cu aproapele tau, nu frati si fii ai aceluiasi TATA. O lume in care religiile nu au facut decat sa separe oamenii, nu sa îi uneasca. O lume in care minciuna si raul par sa triumfe. O lume in care Raul incearca sa ne distraga si sa ne domine fiinta pentru a ne face sa nu mai coonstientizam maretia si demnitatea cu care am fost inzestrati.

O lume in care planuri perfide sunt uneltite cu perversa viclenie si vigilenta pt a ne insela si a ne deturna catre un drum gresit. O lume in care aparenta e mai importanta decat ESENTA. O lume in care toti mai multi isi vand sufletul pt a dobandi cu usurinta pozitii privilegiate, stapanire peste alti oameni, scopuri materiale sau alte avantaje pe care le obtin pe parcursul acestei vieti.

O lume ca asta are din ce in ce mai multa nevoie de constiinta, de cunoastere, de credinta. O lume ca cea in care traim are nevoie de Dumnezeu, are mare nevoie de Dumnezeu! Sa castigam viata, cunoasterea, iubirea si sa nu esuam! Doamne, ocroteste-i pe români!”, scrie Alexandra pe Facebook.

REALITATEA.NET – Stiri – SOCIAL

Mergi Sus