Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate International / A vrut să intre in contact cu Al-Qaida! E tanara si colaboreaza cu teroristii
A vrut să intre in contact cu Al-Qaida! E tanara si colaboreaza cu teroristii

A vrut să intre in contact cu Al-Qaida! E tanara si colaboreaza cu teroristii

O femeie in varsta de 21 de ani a fost inculpata joi la Paris fiind suspectata ca a vrut sa intre in contact cu ramura Al-Qaida din Peninsula arabica (Aqpa) pe Internet, conform unor surse judiciare citate de AFP.

Arestata marti dimineata in apartamentul sau din nordul Parisului de catre Directia centrala de informatii interne (DCRI), aceasta a fost inculpata pentru asociere criminala in relatie cu o organizatie terorista si a fost plasata in libertate sub supraveghere judiciara. Acesteia i s-a interzis sa paraseasca Franta, conform sursei citate.

Cat timp a fost arestata, aceasta a declarat ca a trimis mesaje catre Aqpa, conform unei surse din cadrul anchetei. Descrisa ca fiimd o “musulmanca radicalizata”, aceasta s-a prezentat ca fiind studenta.

Aceasta petrecea multe ore consultand forumurile jihadiste, a adaugat sursa. Este aceasta “consultare permanenta” care a permis politiei sa o repereze. O ancheta preliminara a fost deschisa in martie 2013.

Tanara citea frecvent Inspire, o publicatie de propaganda anglofona publicata online de Aqpa, ramura din Yemen a Al-Qaida. Destinata tinerilor Occidentali, Inspire contine articole teologice, povesti ale luptatorilor care cheama la jihad, tinte si manuale practice.

Sursa de preluare

Continut preluat de pe site-ul cancan.ro
Mergi Sus