Stiri de ultima ora
Acasa / Life Style / 5 sfaturi medicale pentru părinți și elevi la început de an școlar. Cum să vă feriți de boli

5 sfaturi medicale pentru părinți și elevi la început de an școlar. Cum să vă feriți de boli

Pe lângă regulile de bază privind igiena, părinții mai trebuie să aibă grijă la alimentația copiilor și la ghiozdanele pe care cei mici le vor purta, spune Tudor Ciuhodaru, medic primar urgențe.

1. Toate regulile de igienă trebuie respectate, întrucât în colectivităţile şcolare există un risc crescut de transmitere a numeroase boli infecto-contagioase, fie prin mâini murdare, tuse şi strănut, fie prin obiecte contaminate.

Unghiile tăiate, spălatul mâinilor cu apă şi săpun cel puţin înainte de masă şi la utilizarea grupurilor sanitare, utilzarea batistei în cazul tusei sau strănutului sau a şerveţelelor de unică folosinţă (nu a mânecilor) pentru ştergerea secreţiilor nazale sunt doar câteva măsuri ce previn transmisia microbilor.


2. Luarea micului dejun e obligatorie iar ,,pacheţelul” cu alimente trebuie să fie neperisabil, adaptat caloric efortului, să poată fi consumat uşor, respectând regulile de igienă.

Avertizaţi copiii să nu consume alimente de tip fast-food de la magazinele de pe lângă şcoală din cele cu provenienţă incertă sau oferite de persoane necunoscute.


3. Alegerea tipului de ghiozdan şi a rechizitelor are mare influenţă în prevenirea sau dezvoltarea patologiei osteorticulare ce poate merge de la durere pânâ la compresiunile plexului brahial şi deformărea coloanei vertebrale (lordoze, cifoscolioze).

4. Nu uitaţi să faceţi chiar dumneavoastră un sumar triaj sumar epidemiologic. Dacă are febră, secreţii nazale abundente, dureri faringiene, tuse, diaree, erupţii cutanate sau mucoase, consultaţi medicul de familie înainte de a-l aduce în colectivitate.

5. Nu uitaţi să avertizaţi profesorii asupra eventualelor probleme medicale (alergii, probleme cardiace, oftalmolgice) precum şi a soluţiilor terapeutice de urgenţă.

REALITATEA.NET – Stiri – SĂNĂTATE

Mergi Sus