Acasa / Actualitate International / Zidul lui Trump, blocat. Senatul SUA a respins declararea "urgenței naționale"

Zidul lui Trump, blocat. Senatul SUA a respins declararea "urgenței naționale"Zidul lui Trump, blocat. Senatul SUA a respins declararea “urgenței naționale”

Senatul american, controlat de republicani, a respins, joi, declararea de către preşedintele Donald Trump a stării de urgenţă naţională, care ar fi permis finanţarea zidului pe care acesta a promis de mai multă vreme să-l construiască la graniţa cu Mexicul.


Votul final de joi a fost 59 la 41, 12 republicani alăturându-se democraţilor în camera superioară a legislativului american. Rezoluţia a fost deja adoptată de Camera reprezentanţilor, iar întrucât Trump a afirmat că va recurge la dreptul de veto împotriva ei, textul va merge acum la Casa Albă, scrie agerpres.ro.

Donald Trump a anunţat, la 15 februarie, că va declara “urgenţă naţională” pentru a finanţa zidul pe care l-a promis la frontiera cu Mexicul, procedură excepţională care îi permite teoretic să ocolească Congresul pentru a debloca fonduri federale – în special destinate Pentagonului – în scopul ridicării zidului pe care-l doreşte împotriva imigraţiei clandestine.

Ar fi prima dată când Trump foloseşte dreptul de veto de la învestirea sa, la începutul lui 2017.

Mergi Sus