Acasa / Actualitate International / Zi crucială pentru Germania. Merkel, aproape de o coaliție cu rivalul ei socialist

Zi crucială pentru Germania. Merkel, aproape de o coaliție cu rivalul ei socialist”O alianţă între conservatori şi SPD este cea mai bună opţiune pentru Germania, mai bună în orice caz decât o coaliţie cu FDP, decât noi alegeri sau decât un guvern minoritar”, a declarat Seehofer, într-un interviu acordat pentru Bild am Sonntag.

Frank-Walter Steinmeier, preşedintele Germaniei, va avea, luni, o întrevedere la care vor participa Angela Merkel şi Martin Schulz în vederea formării unei noi coaliţii guvernamentale. Iniţial, Schulz afirmase că social-democraţii vor intra în opoziţie, însă, Hubertus Heil, secretarul general al SPD, a declarat că formaţiunea sa a renunţat la opoziţia faţă de ideea intrării la guvernare alături de creştin-democraţii cancelarului Angela Merkel.

Şi Merkel a semnalat că este pregătită să poarte discuţii cu social-democraţii în vederea formării unui nou Guvern, adăgând că îşi doreşte să formeze o coaliţie guvernamentală cât mai curând posibil.

În urmă cu o săptămână, formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), a eşuat în planul de a forma o coaliţie cu guvernamentală cu Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) şi cu formaţiunea Alianţa ’90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga).

Articole recomandate

Preluare realitatea.net

Mergi Sus