Acasa / Actualitate International / Viena: Zeci de mii de oameni au scandat “Bun venit refugiaților!”

Viena: Zeci de mii de oameni au scandat “Bun venit refugiaților!”

Viena: Zeci de mii de oameni au scandat Viena: Zeci de mii de oameni au scandat “Bun venit refugiaților!”

Mulțimea — 60.000 de oameni, potrivit organizatorilor, “peste 20.000″, potrivit poliției — s-a strâns în fața gării de Vest, prin care trec zilnic mii de migranți în drumul lor către Germania. Format la inițiativa câtorva zeci de asociații și organizații neguvernamentale care oferă ajutor migranților, sub lozinca “Bun venit refugiaților!”, cortegiul a coborât pe principala arteră comercială a capitalei austriece, Mariahilferstrasse, și s-a oprit în fața parlamentului.

“Toți refugiații sunt bine veniți, prea puțin contează că au fugit din cauza războiului sau a persecuțiilor”, a declarat un purtător de cuvânt al colectivului pentru o politică umană a azilului. Pentru această ocazie, artera Mariahilferstrasse a fost decorată cu peste 2.000 de portrete ale unor migranți, pentru “a da un chip cifrelor”. Nu au fost semnalate incidente, menționează AFP, conform Agerpres.

Festivitățile urmau să continue în cursul serii în Piața Eroilor, din centrul Vienei, printr-o serie de “concerte ale solidarității”, și la care urmau să cânte “diva cu barbă”, Conchita Wurst, și Zucchero. La eveniment, urmează să ia cuvântul președintele austriac Heinz Fischer.

REALITATEA.NET – Stiri – EXTERN

Mergi Sus