Acasa / Vedete Monden / VIDEO EXCLUSIV. Băse şi-a băgat gărzile de corp în ”alertă teroristă”! Totul din cauza unui plic…

VIDEO EXCLUSIV. Băse şi-a băgat gărzile de corp în ”alertă teroristă”! Totul din cauza unui plic…

Potrivit martorilor consultaţi de CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, Traian Băsescu nu a coborât din maşină până când SPP-iştii nu au verificat minuţios imobilul în care fostul şef al statului urma să intre. După cum puteţi observa în imagini, unul dintre ofiţeri se duce să verifice atent zona, lăsându-l pe celălalt să îl păzească pe Traian Băsescu.

Abia în momentul în care gărzile sale de corp s-au asigurat că totul este în regulă, Traian Băsescu a ieşit din maşină, ţinând strâns în mână mai multe hârtii, dar şi… un plic!

Este de remarcat că fostul preşedinte nu mai merge cu Dacia, ca pe vremuri, fie ea Logan sau Duster, ci, de când nu mai este şef al statului, este văzut frecvent coborând dintr-un Mercedes.

Traian Băsescu coboară din maşină cu un plic şi mai multe hârtii în mână
Traian Băsescu coboară din maşină cu un plic şi mai multe hârtii în mână

Traian Băsescu a fost timp de 10 ani preşedintele României

Traian Băsescu a fost şef al statului timp de 10 ani, între decembrie 2004 şi decembrie 2014. Primele alegeri prezidenţiale, cele din 2004, Traian Băsescu le-a câştigat contra fostului premier Adrian Năstase. Rămâne memorabilă fraza pe care i-a adresat-o lui Adrian Năstase în confruntarea pe care cei doi au avut-o înaintea celui de al doilea tur de scrutin: “Măi, Adriane, ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns până la urmă să aleagă între doi foşti comunişti?”. În cele din urmă Traian Băsescu a câştigat cu 51,23% din totalul voturilor exprimate. (CITEŞTE AICI: Imagini fabuloase. Avem declaraţii exclusive din interior. Am intrat în palatul preşedintelui Iohannis: ”E o vilă bântuită de spiritele canibalilor şi dictatorilor!”)

În 2009, Traian Băsescu s-a confruntat cu Mircea Geoană în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, iar bătălia a fost extrem de strânsă. Exit-poll-urile realizate după încheierea scrutinului l-au dat iniţial câştigător pe Mircea Geoană, dar totul s-a schimbat dimineaţă, atunci când rezultatele parţiale îl dădeau câştigător pe Băsescu. Rezultatele finale au confirmat victoria lui Traian Băsescu, cu 50,33% din totalul voturilor exprimate. Diferenţa a fost de numai 70.000 de voturi între cei doi.

A fost de două ori suspendat din funcţie

Traian Băsescu nu a avut deloc două mandate uşoare de preşedinte al României. A fost de două ori suspendat din funcţie, prima oară în 2007, iar a doua oară în 2012. La primul referendum după suspendare, cota de popularitate a lui Traian Băsescu era foarte mare, motiv pentru care românii au şi decis, în proporţie de 75%, ca şeful statului să rămână în funcţie.

Nu la fel s-a întâmplat în 2012, când Băsescu a fost salvat de faptul că nu s-a înregistrat prezenţa la vot necesară pentru a fi demis. 46,24% dintre alegători au votat atunci, 87,52% dintre aceştia fiind de acord cu demiterea preşedintelui. Popularitatea lui Traian Băsescu scăzuse foarte mult după măsurile de austeritate greu de suportat pentru români, printre care reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor. (VEZI ŞI: Avem imagini în exclusivitate! Băse a făcut prânz cu ”fetele” lui şi…)

Îşi continuă cariera politică

Cu toate că, iniţial, Traian Băsescu declara că vrea să plece pe mare după ce îşi încheie mandatele de preşedinte al României, fostul şef al statului a decis să îşi continue cariera politică. Este în prezent preşedintele unui partid parlamentar, PMP (Partidul Mişcarea Populară).

Traian Băsescu este deputat, obţinând funcţia la alegerile parlamentare din 2016. Fostul şef al statului a ieşit şi la pensie, având, în afară de pensia specială de fost preşedinte al României, o pensie de 3.300 de lei. “Nu am calculat ce pensie voi avea, dar pot să vă spun că pensia mea a evoluat pozitiv. Am ieşit cu 2.983 lei pe data de 4 noiembrie 2014, mi s-a mărit şi am ajuns la 3.300 acum. Dacă va fi o mărire, vor mai fi probabil 300 de lei în plus. Eu mai beneficiez de prevederea legală că un fost preşedinte primeşte o indemnizaţie care reprezintă 75% din salariul preşedintelui în exerciţiu. Dar nu poţi să ştii niciodată cum se supără Parlamentul şi mi-o taie. Aşa că baza este pensia”, declara Traian Băsescu.

Mergi Sus