Acasa / Actualitate Intern / Un nou protest la MȚR, față de filmul ”120BPM”. ”Muzeul trebuia să aducă un elogiu țăranului român”

Un nou protest la MȚR, față de filmul ”120BPM”. ”Muzeul trebuia să aducă un elogiu țăranului român”


Noua Dreaptă protestează din nou, marți, în fața Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MȚR), faţă de redifuzarea filmului “120 bătăi pe minut”, care prezintă și o poveste de iubire gay. Manifestanții consideră că pelicula face ”propagandă homosexualității”.


”După ce la proiecţia din data de 4 februarie mai mulţi spectatori şi-au manifestat deschis dezgustul faţă de scenele la limita pornografiei din filmul “120 bătăi pe minut”, conducerea Muzeului Naţional al Ţăranului Român recidivează şi anunţă redifuzarea în data de 20 februarie a acestui film provocator, care glorifică lupta activiştilor pro-homosexualitate”, spun reprezentanții Noua Dreaptă.

Aceștia susțin că s-ar fi aşteptat să vadă anul acesta la cinematograful Muzeului Ţăranului Român “filme dedicate Centenarului Marii Uniri”.

“Ne-am fi aşteptat să vedem cum managerul acestui muzeu promovează valorile tradiţionale ale poporului român, în buna tradiţie a regretatului Horia Bernea, care a făcut din acest muzeu un adevărat templu al civilizaţiei arhaice româneşti”, mai spun ei. “Ceea ce primim în schimb sunt filme care fac propagandă homosexualităţii, care abundă în violenţă, limbaj vulgar şi manele, şi care nu au ce căuta în programul de cinematograf al unui muzeu al civilizaţiei tradiţionale, care evocă spiritul satului românesc şi care ar trebui să aducă un elogiu ţăranului român, spiritualităţii, culturii şi valorilor specifice lui”.

În calitate de distribuitor, regizorul Cristian Mungiu afirmă că ”120 BPM nu este vreun mărunt film de propagandă despre libertatea sexuală și cu atît mai puțin un film care să îndemne la relații homosexuale. Este un film despre civism, despre responsabilitate socială, despre lupta pentru drepturile oricărei comunități de minoritari stigmatizați public de superficialitatea cu care îi judecăm adesea pe cei diferiți de noi”.

Preluare realitatea.net

Mergi Sus