Acasa / Actualitate Intern / Turiști surprinși de furtună în Valea Prahovei. Salvamontiștii, intervenție de urgență

Turiști surprinși de furtună în Valea Prahovei. Salvamontiștii, intervenție de urgență


Turişti cu biciclete, suprinşi de ploaie pe un traseu montan în zona Comarnic- Secăria. Mai mulţi turişti care se aflau cu bicicletele pe un traseu montan între Azuga şi Comarnic au fost surprinşi, duminică după-amiază, de o ploaie torenţială. Pentru recuperarea acestora au acţionat pompieri, salvamontişti şi jandarmi. Au fost recuperați zece turiști


Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova Raluca Vasiloae, turiştii au fost surprinşi de o ploaie torenţială pe traseul montan care face legătura între staţiunea Azuga şi oraşul Comarnic, la aproximativ șapte kilometri de comuna Secăria. O rupere de nori a provocat acumulare de apă şi viituri care se scurg de pe versanţi, turiștii sunând la 112 pentru a anunța că sunt în pericol.

Turiştii se aflau cu bicicletele pe traseul Coama Baiului când au fost surprinşi de ploaia torenţială. Salvatorii au reuşit să ajungă la un prim grup, format din trei persoane şi au urcat cu acestea pe vârful Secăriei, la aproximativ şapte kilometri de localitatea Secăria.

Mai multe detalii pe realitateadeprahova.net.

Mergi Sus