Acasa / Actualitate International / Turcia, în alertă: Un soldat a fost ucis și alte zece persoane au fost luate ostatice

Turcia, în alertă: Un soldat a fost ucis și alte zece persoane au fost luate ostatice

Unsprezece vameși și șoferul lor sunt dați dispăruți de două zile, în regiunea Van, în estul Turciei, la frontiera cu Iranul, a afirmat armata pe site-ul său de Internet.

Nu există pentru moment nici o informație privind soarta lor, dar armata a confirmat că grupul a fost răpit la postul de frontieră Kapikoy, care separă Turcia de Iran, de către ”organizația separatistă teroristă”, exprimare folosită periodic de către armata turcă pentru a desemna PKK, fără a-l numi.

Într-un alt incident, un soldat turc a fost ucis și alți trei răniți în confruntări cu rebelii kurzi în regiunea Diyarbakir (sud-est), a indicat armata. Violențele au izbucnit după ce rebelii kurzi au atacat o unitate a armatei care păzea barajul hidroelectric din districtul Kulp, aproape de Diyarbakir. Drept răspuns, armata a întreprins o operațiune pentru ”neutralizarea” rebelilor kurzi aflați la originea atacului.

REALITATEA.NET – Stiri – EXTERN

Mergi Sus