Stiri de ultima ora
Acasa / Politica / Turcescu: Dacă dosarul EADS explodează, va rade foarte mulți dintre politicienii germani

Turcescu: Dacă dosarul EADS explodează, va rade foarte mulți dintre politicienii germani

“Pentru publicul din România, numele lui Missfelder probabil că nu este unul care să aibă o rezonanță mare, dar pentru spațiul german, el este un personaj foarte cunoscut. Era un politician de 35 de ani care a condus o lungă perioadă de timp formațiunea de tineret a CDU, considerat de presa germană și chiar de colegii lui de partid ca fiind chiar posibilul succesor al Angelei Merkel. Deocamdată el ocupa poziția de purtător de cuvânt pe problematică externă în cadrul CDU și viza un post de ministru de Externe într-un eventual Guvern condus de creștin-democrați.
Moartea surprinzătoare a lui Philip Missfelder a fost cauzată de o embolie pulmonară. Ceea ce vreau să spun este că acest personaj este în atenția mea ca jurnalist de câțiva ani de zile, de când am descoperit legături foarte interesante ale lui Philip Missfelder cu un alt personaj Walther, care a condus firma Cassidian, care s-a ocupat de implementarea programului EADS în România.

Daniel Walther era, la rândul lui, un personaj extrem de legat de organizația Junge Union, acolo unde a deținut funcția de trezorier, în perioada în care decedatul Phillip Missfelder era președinte al Junge Union. În fotografiile pe care le-am publicat pe blogul personal îl veți putea vedea pe Philip Missfelder și pe Angela Merkel la foarte multe reuniuni electorale, îl veți putea pe Phillip Missfelder în compania domnului Walther, omul EADS în România”, a declarat Robert Turcescu. 

În acest context, Turcescu a adus în discuție “un episod foarte interesant în centrul căruia s-a aflat Philip Missfelder, anul trecut”, când a fost invitat la Sank Petersburg, la aniversarea lui Gerhard Schroder, fostul cancelar german.

“Într-o fotografie, pe care vă invit să o urmăriți cu maximă atenție, îi veți descoperi pe Phillip Missfelder și Daniel Walther în compania unui om care este deja inculpat, în Germania, în acest dosar EADS. Este vorba despre președintele EADS Defence & Security, anul 2010, domnul Stefan Zoller. Sunt la masă, sunt împreună. Nu aș vrea să dau o notă mai mare de mister privind moartea acestui tânăr politician, regretat de foarte mulți, de tot spațiul politic din Germania. Așa cum aminteam, un episod foarte interesant în centrul căruia s-a aflat Philip Missfelder, anul trecut, este acela în care a fost invitat la Sank Petersburg, la aniversarea lui Gerhard Schroder, fostul cancelar german, Gerhard Schroder ocupând o funcție importantă de conducere în cadrul Gazprom. Prezența lui Missfelder, faptul că a răspuns invitației lui Gerhard Schroder, la Sank Petersburg, mergând și întâlnindu-se acolo chiar și cu Vladimir Putin, care a venit la ziua lui Gerhard Schroder, a născut, în Germania, anul trecut, o foarte mare dezbatere publică, pentru că se întâmpla acest lucru chiar în contextul în care Rusia declanșa problemele din Ucraina vizând Crimeea. E un personaj extrem de interesant pe care în România l-am urmărit mai puțin. Dacă dosarul EADS va ieși în cele din urmă, s-ar putea să mai întâlnim numele domnului Missfelder în ceea ce au adunat, până acum, procurorii. Missfelder menține misterul în legătură cu lucrurile probabil pe care le știa despre dosarul EADS”, a adăugat jurnalistul.

În viziunea sa, dacă dosarul EADS va exploda, nu o va face doar în spațiul românesc, în contextul în care foarte mulți politicieni germani ar urma să fie atinși de această ‘bombă’, referindu-se atât la cei din vremea cancelarului Schroder, când s-a semnat contractul cu EADS, cât și la “zona pe care a moștenit-o Angela Merkel”. 

“E greu de făcut previziuni în legătură cu acest dosar, pentru că nu știm până unde s-a ajuns acolo. Dacă ne amintim ce spunea procurorul general al DNA, doamna Laura Codruța Kovesi, faptul că e vorba de foarte multe comisii rogatorii, toate lucrurile astea se leagă. Cu siguranță aceste comisii rogatorii care deja lucrează în Franța, Austria, Germania, Marea Britanie nu cred că nu aveau la un moment dat legătură și cu personaje din jurul lui Philip Missfelder, fie că vorbim de prietenul lui Walther din România, fie chiar s-ar putea să vorbim de Angela Merkel. Din lucrurile pe care le-am postat, de-a lungul timpului, pe blog, am constatat că acest dosar este o mare încărcătură. Dacă va exploda, nu va exploda numai în spațiul românesc. S-ar putea ca România să fie poate cel mai puțin afectată.

Deși, și aici legăturile, după cum bine știm, deja duc până la cel mai înalt nivel. Dar, această bombă dacă explodează atinge și rade foarte mulți dintre politicienii germani, atât pe cei din vremea cancelarului Schroder, când s-a semnat contractul cu EADS, dar și zona pe care a moștenit-o Angela Merkel, pe linia acestui dosar EADS. Este un dosar pe care Guvernul german fie că a fost condus de Schroder, fie că a fost condus de Merkel, a ținut cu tot dinadinsul să continue. E un dosar pe bani mulți. E vorba de sute de milioane de euro pe care le-am plătit pentru acest program de securizare a frontierelor”, a conchis Robert Turcescu.

Sursă foto: http://www.turcescu.ro

REALITATEA.NET – Stiri – POLITICĂ

Mergi Sus