Acasa / Politica / Traian Băsescu, iritat de orice conciliere cu Rusia: “Așa a început al Doilea Război Mondial”

Traian Băsescu, iritat de orice conciliere cu Rusia: “Așa a început al Doilea Război Mondial”

Traian Băsescu nu vrea să audă de cedări succesive în fața Rusiei Traian Băsescu nu vrea să audă de cedări succesive în fața Rusiei

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a declarat”contrariat” de afirmaţia preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a spus că UE trebuie să-şi restabilească relaţiile cu Rusia, Băsescu spunând că ”această abordare a dus şi la cel de-al Doilea Război Mondial, prin cedări succesive”.

”Pe mine m-a contrariat declaraţia lui Jean-Claude Juncker (…) în care pur şi simplu spunea: «trebuie să ne apropiem de Rusia şi să nu-i lăsăm pe americani să facă jocurile în Europa». Da, dar Europa nu-şi poate garanta singură securitatea. Ori acest mesaj înseamnă să cedăm Rusiei tot ce vrea, ca să stăm liniştiţi. Păi, îmi pare rău, dar această abordare a dus şi la cel de-al Doilea Război Mondial, prin cedări succesive”, a spus TraiTraian Băsescumbătă, la Colegiul Naţional al PMP, care s-a desfăşurat la Sinaia, transmite corespondentul Mediafax.

În acest context, fostul şef al statului a spus că, în opinia sa, ceva “se întâmplă la Bruxelles, iar România nu participă la acele evenimente”.

“Cred că ceva se întâmplă la Bruxelles, iar România nu participă la ceea ce se întâmplă, din păcate. România este puţin în afară şi neaducerea în dezbatere publică a marilor subiecte este o mare greşeală”, a mai spus Băsescu.

Acesta a adăugat că PMP trebuie să-şi asume aducerea în dezbaterea publică a unor astfel de subiecte “sensibile”.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, în cursul unei vizite la Passau, în sudul Germaniei, că este necesar ca Uniunea Europeană să-şi restabilească “relaţiile practice” cu Rusia şi să nu lase Statele Unite să “dicteze” în această politică, potrivit BBC News online.

Juncker critica astfel o declaraţie prin care preşedintele american Barack Obama cataloga Rusia doar ca “o putere regională”.

“Trebuie, o spun deschis, să tratăm Rusia decent”, a mai declarat Juncher. “Rusia trebuie tratată ca un egal”, a adăugat preşedintele CE, citat de site.

REALITATEA.NET – Stiri – POLITICĂ

Mergi Sus