Acasa / Actualitate International / Tragediile continuă. Un nou-născut dintr-o familie de imigranţi, găsit mort într-o barcă

Tragediile continuă. Un nou-născut dintr-o familie de imigranţi, găsit mort într-o barcă

Nou-născutul a fost transportat la un spital de pe insula Samos, iar acolo i s-a pronunțat decesul.

Grecia încearcă din greu în aceste zile să facă față sutelor refugiați care fug de războiul din Siria traversând zilnic marea din Turcia spre insulele din estul Greciei, precum Kos, Lesbos, Samos sau Agathonisi. Mii de persoane așteaptă să fie înregistrate și transportate cu feribotul la Atena pentru a-și continua drumul spre alte țări europene.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și comisarul european pentru migrație, Dimitris Avramapoulos, au promis Greciei 33 de milioane de euro pentru a face față crizei migrației.

Fostul premier grec Alexis Tsipras, care a demisionat luna trecută în vederea organizării de alegeri anticipate la 20 septembrie, și principalul său rival, conservatorul Evangelos Meimarakis, se confruntă într-o campanie electorală neașteptat de strânsă, și vineri au avut un schimb de replici în privința acestui subiect.

Sâmbătă, la Atena, Avramopoulos a făcut apel la cele două părți să evite politizarea chestiunii.

“Din toată inima sper că guvernul care va veni la putere după alegeri va aborda chestiunile economice majore, ca și pe cele legate de refugiați și migrație cu prudență și cu responsabilitate”, a afirmat el.

REALITATEA.NET – Stiri – EXTERN

Mergi Sus