Acasa / Politica / Taxa pe lăcomie. PNL vrea audierea ministrului Energiei

Taxa pe lăcomie. PNL vrea audierea ministrului Energiei


Deputatul PNL Lucian Bode a anunţat luni că liberalii vor solicita ca ministrul Energiei, Anton Anton, să vină în Parlament pentru a da explicaţii cu privire la situaţia sistemului energetic naţional după prevederile adoptate în OUG 114/2018, dar şi despre Complexul energetic Oltenia.


„Sistemul energetic naţional se află pe buza prăpastiei. Avem un sistem energetic învechit, uzat fizic şi moral, avem un sistem energetic care are nevoie de finanţare, este subfinanţat în acest moment, dacă ne uităm la ultimul raport al băncii mondiale, spune că peste 30 de miliarde de euro ar fi necesari a fi investiţi în sistemul energetic naţional. (…) Am decis să îl invităm pe ministrul Energiei în Parlament. Fie că îl vom invita la Ora Guvernului, fie vom depune o moţiune simplă, să răspundă la aceste situaţii grave în care se află sistemul energetic naţional”, a declarat luni, deputatul PNL Lucian Bode, în Parlament.

Liberalul a adăugat că PNL se va întâlni în perioada următoare cu toate companiile şi structurile asociative din domeniul energiei, în urma adoptării OUG privind „taxa lăcomiei”.

„Văzând ceea ce se întâmplă la Complexul Energetic Oltenia, un semnal extrem de puternic transmis de această companie, am decis să ne întâlnim instituţional în perioada următoare cu toate structurile asociative din domeniul energiei, pe seama ultimelor reglementări din OUG 114/2018.”, a adăugat Bode.

Mergi Sus