Acasa / Actualitate International / SUA anunță un nou război. A trimis armata. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă

SUA anunță un nou război. A trimis armata. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă


Statele Unite vor staţiona efective ale forţelor speciale în nordul Siriei, anunţă un oficial din cadrul Administraţiei Barack Obama, precizând că trupele americane vor desfăşura operaţiuni antiteroriste, informează NBC News.

Forţele speciale americane vor fi staţionate în nordul Siriei şi vor participa la operaţiuni împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, scrie Mediafax.

Efectivele terestre americane vor colabora cu forţele kurde şi cu grupurile aliate în cadrul Forţelor Democrate Siriene.

“Este vorba de o modificare, dar nu de o schimbare fundamentală a strategiei Statelor Unite împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic”, a confirmat congresmanul republican Mac Thornberry, preşedintele Comisiei Forţelor Armate din Camera Reprezentanţilor.

Casa Albă urmează să facă un anunţ oficial în acest sens.

“Sunt preocupat că Administraţia Obama încearcă să aplice măsuri limitate, care vin prea târziu şi care nu vor face diferenţa. Nu văd nicio strategie în sensul atingerii unui obiectiv, ci un efort de a fugi de un dezastru”, a subliniat congresmanul republican.

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, a anunţat luni că Statele Unite vor iniţia operaţiuni terestre directe împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, în Siria şi Irak.

REALITATEA.NET – Stiri – EXTERN

Mergi Sus