Acasa / Actualitate Intern / Soţia poliţistului Gheorghe Ionescu îi cere omului de afaceri turc despăgubiri de un milion de euro

Soţia poliţistului Gheorghe Ionescu îi cere omului de afaceri turc despăgubiri de un milion de euro

Abdullah Atas, şoferul turc care l-a accidentat pe poliţistul Gheorghe Ionescu. Foto: Mediafax Abdullah Atas, şoferul turc care l-a accidentat pe poliţistul Gheorghe Ionescu. Foto: Mediafax

Soţia poliţistului Gheorghe Ionescu s-a prezentat, vineri, în faţa procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti, care îl cercetează pe omul de afaceri turc Abdullah Atas pentru omor calificat, scrie Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, soţia ofiţerului a anunţat că se constituie parte civilă în dosar şi îi cere omului de afaceri turc despăgubiri de un milion de euro.

Accidentul în urma căruia poliţistul Gheorghe Ionescu a murit s-a produs în 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera din Capitală, unde acesta se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră, pentru un control în trafic. Poliţistul i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească maşina pe care o conducea, omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu a accelerat şi l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanţă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la circa zece metri distanţă. Anchetatorii au stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie şi mergea cu o viteză de 180 – 200 de kilometri la oră.

În urma accidentului, subinspectorul Gheorghe Ionescu a suferit multiple traumatisme şi a fost internat în stare gravă la Spitalul Floreasca, unde a fost operat de mai multe ori.

După aproape trei săptămâni de spitalizare, în 21 august, poliţistul a decedat. Ofiţerul de poliţie a fost înmormântat duminică, cu onoruri militare, în prezenţa a aproape o mie de persoane, printre care sute de poliţişti.

Gheorghe Ionescu avea 44 ani şi lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne. Poliţistul a fost decorat post-mortem cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, conferit de preşedintele Klaus Iohannis, la propunerea vicepremierului Gabriel Oprea. Agentul şef principal Gheorghe Ionescu a fost trecut în corpul ofiţerilor, fiind înaintat în gradul de subinspector de poliţie post-mortem, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul Bucureşti.

Luni, Abdullah Atas a fost dus din arest la Parchetul Tribunalului Bucureşti, unde a fost citat să se prezinte pentru a fi anunţat că i-a fost schimbată încadrarea din tentativă de omor în omor calificat.

Pentru acuzaţia de omor calificat, Abdullah Atas riscând o pedeapsă între 15 şi 25 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă, au declarat surse judiciare.

REALITATEA.NET – Stiri – SOCIAL

Mergi Sus