Acasa / Actualitate Intern / Se anunţă o iarnă grea. "Suntem pregătiți", spune ministrul Energiei

Se anunţă o iarnă grea. "Suntem pregătiți", spune ministrul Energiei


Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că, pentru prima dată în ultimii ani, programul de iarnă va fi aprobat de Guvern în luna septembrie și a adăugat că autoritățile sunt pregătite pentru sezonul rece.


“Am avut săptămâna trecută, miercuri, o ședință de comandament de iarnă, cu toate că nu suntem în iarnă, un comandament de iarnă pregătitor, cu toate autoritățile, instituțiile și companiile implicate. De asemenea, avem în circuitul de avizare și sunt convins că săptămâna care vine, în ședința de Guvern, vom aproba, pentru prima dată în luna septembrie în ultimii ani de zile, programul de iarnă”, a afirmat, într-o conferință de presă, Toma Petcu, citat de Agerpres.

El a menționat că s-a mers în acest program de iarnă pe un scenariu mult mai negativ decât anul trecut, când a fost, după cum a spus Petcu, o realitate “destul de cruntă” din punct de vedere al condițiilor meteo.

“Am accentuat acest scenariu și l-am făcut mai negativ. În funcție de acest scenariu, am pregătit, spunem noi, toți producătorii de energie electrică, toți producătorii de gaze, transportatorii de energie electrică și de gaze, furnizorii de gaze și de energie electrică pentru această perioadă. Vreau să spun că suntem pregătiți pentru această iarnă cu toate capacitățile să funcționăm atât pe cărbune, pe gaz, pe hidro, pe nuclear, pe eolian, atunci când este cazul. Avem capacitatea să ne producem și să ne asigurăm energia electrică. Din punct de vedere al înmagazinării pe gaze, absolut toate condițiile și toate cantitățile impuse de către ANRE către operatorii privați sau ROMGAZ, care nu este privat, au fost îndeplinite și chiar depășite de acești operatori”, a susținut ministrul Energiei.

Articole recomandate

Preluare realitatea.net

Mergi Sus