Acasa / Politica / Reuters: Primarii puternici din România cad în urma campaniei anticorupție, dar problemele continuă

Reuters: Primarii puternici din România cad în urma campaniei anticorupție, dar problemele continuă

Fost candidat la preşedinţie şi primar de două ori al Bucureştiului, Sorin Oprescu a apărut în presă în septembrie, pentru a îndrepta felul în care sunt percepuţi oficialii locali în România. Câteva ore mai târziu, Oprescu a fost reţinut, fiind suspectat de luare de mită.

Oprescu a fost ultimul ştab prins în campania anticorupţie care se intensifică în România, ceea ce ar putea debloca creşterea economică şi modernizarea necesară a oraşelor de provincie, comentează Reuters, potrivit Mediafax.

Procurorii au lansat investigaţii împotriva unora dintre cei mai puternici şi mai influenţi oameni din România, ţară în care corupţia alungă investitorii, iar evaziunea fiscală şi mita secătuiesc finanţele publice. Trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta în septembrie, pentru fals şi spălare de bani, a atras cea mai multă atenţie recent, dar zeci de primari din tot spectrul politic au fost de asemenea trimişi în faţa justiţiei, de la cel din Constanţa, până la cel din Sighetu Marmaţiei.

Începând din 2013, procurorii au trimis în judecată 92 de primari, 24 de viceprimari, 22 de preşedinţi de Consilii Judeţene şi zeci de alţi oficiali locali. Investigaţiile au arătat corupţia amplă din unele dintre cele mai mari oraşe din România.

REALITATEA.NET – Stiri – POLITICĂ

Mergi Sus