Acasa / Actualitate Intern / Rectificare bugetară la Primăria Capitalei. Se iau bani de la străzi şi se duc la Religie

Rectificare bugetară la Primăria Capitalei. Se iau bani de la străzi şi se duc la Religie


Primăria Capitalei prevede o nouă rectificare bugetară, care se va dezbate joi în şedinţa CGMB.


Consilierii generali ai Capitalei se vor întruni în şedinţă joi, de la ora 11,00, pe ordinea de zi figurând 51 de proiecte, printre care se numără: rectificarea bugetară, acordarea unui decont pentru utilizarea în comun a autoturismului de către cei care vin din Ilfov spre Bucureşti şi vouchere pentru aplicarea de aparate ortodontice fixe destinate copiilor cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani.

Noua rectificare bugetară prevede diminuarea bugetelor unor instituţii precum Administraţia Străzilor şi Administraţia Spitalelor, cu 153,7 milioane de lei şi, respectiv, 47,8 milioane de lei.

O sumă importantă, de peste 70 de milioane de lei va merge, aşa cum se prevede în proiect, la instituţii care se încadrează în domeniul „Cultură, recreere şi religie”.

În acelaşi timp, municipalitea ar urma să desfiinţeze Administraţia Străzilor, Administraţia Fondului Imobiliar, ALPAB şi Administraţia Cimitirelor, urmând ca activităţile acestora să fie preluate în totalitate de companiile municipale.

Potrivit rectificării, multe teatre solicită diminuări ale bugetelor pe anul 2018, precum Teatrul Metropolis, Teatrul Maca, „Odeon”, „Ţăndărică” sau „Nottara”.

Pe de altă parte, proiectul de rectificare prevede suplimentarea bugetelor pentru alte instituţii. De exemplu, CREART ar putra avea un buget majorat cu 464.000 de lei.

Combustibil în valoare de până la 500 de lei ar putea fi decontat lunar pentru cei din regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov care folosesc în comun autoturismul proprietate personală în vederea efectuării deplasărilor spre Capitală, prevede unul dintre proiectele de hotărâre.

O altă măsură propusă este decontarea combustibilului în valoare de până la 500 de lei lunar în vederea încurajării asocierii voluntare a părinţilor elevilor unităţilor de învăţământ primare şi secundare din Bucureşti, care au domiciliul în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov, pentru folosirea în comun a unui autoturism proprietate personală cu care să-şi ducă la cursuri copiii.

Preluare realitatea.net

Mergi Sus