Acasa / Actualitate International / Răzbunarea cruntă a Rusiei. Vești de ultimă oră de la Moscova

Răzbunarea cruntă a Rusiei. Vești de ultimă oră de la Moscova


Rusia a răspuns repede declarațiilor SUA, care a amenințat cu noi sancțiuni, după presupusul atac cu arme chimice din Siria. Moscova spune că va adopta măsuri de răspuns în foarte scurt timp. 


Moscova nu va amâna să răspundă la noile sancţiuni impuse de Statele Unite, care au vizat oameni de afaceri, oficiali şi companii ruse, a declarat luni Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, relatează site-ul agenţiei Al Jazeera, citat de Mediafax.

Afirmaţiile lui Riabkov reprezintă un răspuns la cele ale ambasadorului american la ONU, Nikki Haley, care a declarat că SUA va impune un nou set de sancţiuni Rusiei, în contextul atacului chimic de săptămâna trecută din oraşul sirian Duma, atribuit regimului condus de Bashar al-Assad.

Riabkov a adăugat că Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului Rusiei ar putea să ofere Kremlinului posibilitatea de a restricţiona importuri din SUA, relatează agenţia RIA.

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat săptămâna trecută sancţiuni care vizează şapte oameni de afaceri ruşi, 12 companii aflate sub controlul acestora şi 17 oficiali guvernamentali de la Moscova. Noile sancţiuni ar putea afecta economia Rusiei, în principal sectoarele financiar şi energetic, măsurile fiind parte a eforturilor Washingtonului contra Moscovei din cauza presupuselor ingerinţe în scrutinul prezidenţial american din 2017.

Ambasadorul SUA la ONU a precizat că noile sancţiuni împotriva Rusiei sunt motivate de sprijinul oferit de Moscova regimului condus de Bashar al-Assad

Preluare realitatea.net

Mergi Sus