Stiri de ultima ora
Acasa / Politica / Primul termen al apelului în dosarul Referendumul. După lansarea candidaturii, Dragnea merge la ÎCCJ

Primul termen al apelului în dosarul Referendumul. După lansarea candidaturii, Dragnea merge la ÎCCJ

Dragnea a fost întrebat dacă dosarul său este motivul pentru care a declarat, la lansarea candidaturii, că există un risc pentru el, liderul PSD spunând că nu vrea “să amestece lucrurile”, potrivit Amosnews.ro.

“Ce am spus este suficient. Eu în general am speranţe că întotdeauna, mai devreme sau mai târziu, adevărul iese la iveală şi dreptatea va triumfa. Este o speranţă care m-a animat tot timpul în viaţa. (…) Este o speranţă pe care nu vreau să mi-o pierd niciodată”, a spus liderul interimar al PSD.

Liviu Dragnea a precizat că va fi prezent, luni, la primul termen al apelului din dosarul “Referendumul”.

Președintele interimar al PSD a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraudarea referendumului din 2012. Secretar general al PSD la data referendumului pentru demiterea preşedintelui, Dragnea a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

DNA arată, în motivele de apel, că instanţa a greşit individualizarea pedepsei aplicate lui Dragnea Liviu, “cuantumul simbolic de un an închisoare şi modalitatea de executare cu suspendare fiind incompatibile cu gravitatea infracţiunii de folosire a influenţei funcţiei de conducere din partid pentru obţinerea cvorumului la referendum, prevăzută de art. 13 din Legea nr. 78/2000″.

REALITATEA.NET – Stiri – POLITICĂ

Mergi Sus