Acasa / Politica / Presa străină: Dragnea, reconfirmat de PSD "în ciuda condamnării penale recente"

Presa străină: Dragnea, reconfirmat de PSD "în ciuda condamnării penale recente"


Votul pro-Dragnea în presa internațională
Votul pro-Dragnea în presa internațională

Presa străină a comentat la cald decizia Comitetului Executiv al PSD de a-i acorda un vot de susținere lui Liviu Dragnea, contestat de o parte dintre liderii din partid.


“Partidul Social Democrat, aflat la guvernare în România, și-a confirmat în funcție președintele, vineri seara, în ciuda recentei sale condamnări pentru abuz de putere”, titrează Associated Press.

Colegii i-au solicitat lui Dragnea să demisioneze, dar membrii partidului au votat în favoarea acestuia, Dragnea nu poate deveni prim-ministru din cauza unei condamnări din 2016 pentru fraudă electorală, se mai spune în știrea agenției, preluate de Business Insider.

După terminarea ședinței care a durat peste opt ore, cifrele votului au fost neclare, fiind vorba de informații contradictorii, sesizează presa internațională.

Associated Press amintește că, în luna iunie, Dragnea a fost condamnat pentru abuz de putere și condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare: “Colegii de partid spun că ar trebui considerat nevinovat până la pronunțarea unei hotărâri definitive”.

Unul dintre aliații lui Dragnea, Marian Oprișan, a spus că nu recunoaște această condamnare, etichetând-o ca fiind “politică”.

În ciuda condamnării și a cazului din tribunal, Dragnea conduce cu mână forte partidul la șefia căruia se află din anul 2015, mai notează sursa citata.

“Tensiunile au crescut în partid de când un protest împotriva corupției îndreptat împotriva guvernului român a dus la rănirea a 450 de persoane”, scrie ABC News.

Pe 21 iunie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani și sase luni de închisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu.

Mergi Sus