Acasa / Actualitate Intern / Patriarhul Daniel are un salariu uriaş de la 1 ianuarie. Cât va încasa lunar

Patriarhul Daniel are un salariu uriaş de la 1 ianuarie. Cât va încasa lunar


Patriarhul Daniel are un salariu uriaş de la 1 ianuarie. Cât va încasa lunar
Patriarhul Daniel are un salariu uriaş de la 1 ianuarie. Cât va încasa lunar

Parlmentarii, membrii Guvernului, preşedintele ţării, dar şi aleşii locali au salarii mai mari cu aproape 10% de la 1 ianuarie, şeful statului ajungând la 24.960 de lei, iar premierul la 23.920 de lei. Patriarhul Daniel va încasa lunar o sumă similară.


Cel mai mare salariu de politician rămâne cel al şefului statului, Klaus Iohannis. În urma creşterii salariului minim, indemnizaţia netă a preşedintelui a ajuns la 24.960 de lei, cu 2.160 de lei mai mult faţă de cât încasează în prezent. A doua indemnizaţie ca valoare e cea a prim-ministrului, a preşedintelui Camerei Deputaţilor şi a şefului Senatului. Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu-Tăriceanu vor avea o leafă de 23.920 de lei lunar, în timp ce viceprim-miniştrii, cum e cazul Graţielei Gavrilescu, Anei Birchall şi Viorel Ştefan, vor avea o indemnizaţie netă de 22.256 de lei, cu aproape 2.000 de lei mai mult decât aveau, scrie adevarul.ro.

O indemnizaţie similară cu a lui Liviu Dragnea, adică 23.920, va avea şi Patriarhul Daniel, acesta fiind asimilat ca remunerare cu şefii Parlamentului. Mitropoliţii, la fel ca şi arhiepiscopii, vor avea indemnizaţii nete de 21.840 de lei, adică asemănătoare cu cele ale miniştrilor din Guvernul Dăncilă. De asemenea, episcopii vor avea o leafă de 19.552 de lei.

Mergi Sus