Acasa / Politica / O scandare din Piața Victoriei l-a făcut pe Mircea Diaconu să nu creadă în inocența protestului

O scandare din Piața Victoriei l-a făcut pe Mircea Diaconu să nu creadă în inocența protestului


Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Mircea Diaconu a declarat că o scandare făcută în Piața Victoriei, la protestele de ieri și de astăzi, l-a convins despre adevăratele intenții ale protestului.


Mircea Diaconu a declarat că a fost atras de anumite revendicări de la protestul de vineri, însă, scandarea unui cuvânt care s-a repetat la manifestațiile de ieri și de astăzi i-au dar de înțeles că există implicare politică.

“Cu vreo patru, cinci dintre ele eram de acord și eu”, spune actorul ajuns europarlamentar.

“Contează, sintetizând, formula de intenție a acelei manifestări, care este ea. Deci, câtă vreme ea strigă ‘demisia’ este clar o adunare politică, este un miting cu revendicări de tip politic pentru că nu poate fi făcută decât de niște structuri politice cu niște intenții politice. Ori vineri, printre altele, am auzit așa o listă de revendicări scrise pe picior sau ceva de genul ăsta, jur, cu vreo patru, cinci dintre ele eram de acord și eu și mă bucuram într-un fel, iată că vin niște intenții. Despre ce vorbim pe stradă astăzi? Asta e tema, asta e problema. Dacă astăzi și ieri când s-a așezat mitingul zice ‘demisia’, atunci e clar că există o formă de opoziție care încercând să folosească diaspora ca difuzor, ca amplificare, se manifestă corespunzător. Dacă erau revendicări de tip diaspora, atunci era cu totul altceva”, a declarat europarlamentarul, citat de DC News.

Europarlamentarul Mircea Diaconu spune că violențele de la protestul diasporei nu au părut spontane, iar cei care au atacat jandarmii aveau comportamentul unor trupe paramilitare.

Mergi Sus