Acasa / Actualitate International / O femeie a născut 69 de copii în 76 de ani. Povestea ei, aproape ireală

O femeie a născut 69 de copii în 76 de ani. Povestea ei, aproape ireală


Valentina Vassilyeva a fost soția lui Feodor Vassilyev din Shuya, Rusia. Familia a trăit între anii 1700, între 1707-1782. Valentina a murit la 76 de ani, după ce născut 69 de copii. 


În Cartea recordurilor este cunoscută ca fiind “cea mai prolifică mamă vreodată”, femeia a avut prin 27 de sarcini: 16 dintre ele au fost cu gemeni, 7 cu tripleți și 4 sarcini cu cvadrupleți. 

Potrivit calculelor BBC, Vassilyeva ar fi putut avea sarcini de 37 de săptămâni cu gemeni, sarcini de 32 săptămâni cu tripleți și sarcini de 30 de săptămâni cu cvadrupluri.

Dacă adăugăm toate astea, sunt 936 de săptămâni. Un an este format din 52 de săptămâni, deci dacă împărțim cifrele rezultate, obținem 18 ani. Așadar, doamna Vassilyeva a trebuit să-și petreacă 18 ani întregi din viața ei însărcinată.

Există și experți care se îndoiesc de faptul că ar fi rezistat cu atâtea sarcini, este dificil cu medicamentele de azi, cu atât mai puțin în mediul rus din secolul al 18, când oamenii se dedicau muncilor agricole în mare parte. 

Mergi Sus