Acasa / Life Style / Miraculosul ceai din teci de fasole. Curăţă organismul de toxine

Miraculosul ceai din teci de fasole. Curăţă organismul de toxine


Ceai din teci de fasole. De la fasole, în scop terapeutic, se folosesc tecile care se culeg când sunt verzi şi se folosesc mărunţite, când sunt bine uscate. 


Ceai din teci de fasole. Tecile de fasole conţin aminoacizi, minerale, vitamina C, tirozidina şi triptofan. Din tecile de fasole se poate prepara un ceai care este un diuretic excelent, reduce cantitatea de zahăr din sânge, curăţă organismul de toxine şi, mai ales, igienizează rinichii şi căile urinare.

Ceaiul din teci de fasole este un remediu foarte bun pentru diabetici. Se prepară în două moduri, prin fierbere ori macerare, existând posibilitatea ca fiecare să opteze pentru forma care i se pare mai comodă sau accesibilă.

1. Prin fierbere: se pune la fiert, pentru 15 – 20 de minute, o lingură de teci uscate şi mărunţite, într-un sfert de litru de apă. Se filtrează şi se beau două- trei ceşti pe zi, cu înghiţituri mici, pe parcursul a 10 – 15 minute. Diabeticilor li se recomandă să bea ceaiul neîndulcit sau îndulcit cu zaharină, potrivit bzi.ro.

2. Prin macerare: de seara se pun la macerat patru linguri de teci bine uscate şi mărunţite într-un litru de apă. Dimineaţa, amestecul se fierbe până când lichidul scade la jumătate. Se filtrează şi cantitatea rămasă se împarte în două – trei porţii şi se bea pe parcursul unei zile.

Ceai din teci de fasole. Indicaţii terapeutice ale ceaiului din teci de fasole

1. Retenţia de apă - Ceai din teci de fasole

Specialiştii susţin că, folosind ceaiul din teci, se obţin rezultate bune şi în tratamentul împotriva acumulării de apă în ţesuturi, afecţiune numită hidropizie. Ceaiul din teci măreşte cantitatea de urină, înlăturând în acest fel excesul de apă din corp.

2. Reumatism - Ceai din teci de fasole
Odată cu apa se elimină şi toxinele, tecile de fasole fiind utile şi în ameliorarea stărilor reumatice.

3. Infecţii urinare şi TBC pulmonar - Ceai din teci de fasole
În cistite, afecţiuni ale vezicii urinare, ceaiul din teci de fasole calmează spasmele, normalizând urinarea. 

4. Pancreatită cronică - Ceai din teci de fasole
Cu păstăi de fasole se tratează şi pancreatita cronică: două-trei linguri de păstăi uscate se pun la infuzat într-o jumătate de litru de apă fierbinte, în termos, timp de cinci ore. Se bea câte un pahar de infuzie de trei-patru ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.

5. Acnee şi alte afecţiuni cutanate - Ceai din teci de fasole
Ceaiul din teci se recomandă şi în tratamentul împotriva eczemelor, erupţiilor cutanate. De asemenea, acneea cedează la tratamentul cu teci de fasole. Adolescenţii şi adulţii care suferă de acnee, ar trebui să mănânce des fasole verde gătită ori să apeleze la cure de ceai din teci de fasole.

Mergi Sus