Acasa / Actualitate International / Mesajul lui Donald Trump după atentatul din Barcelona: "Fiţi tari & puternici, vă iubim!"

Mesajul lui Donald Trump după atentatul din Barcelona: "Fiţi tari & puternici, vă iubim!"Principalele instituţii ale Uniunii Europene, preşedintele american Donald Trump, dar şi sportivi şi cluburi sportive din Spania şi-au exprimat joi solidaritatea cu victimele atentatului terorist din Barcelona.


“Statele Unite condamnă atacul terorist din Barcelona, Spania, şi vor face tot ceea ce este necesar pentru a ajuta. Fiţi tari & puternici, vă iubim!”, a postat şi liderul de la Casa Albă pe contul său de Twitter, scrie Agerpres.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi-a exprimat într-un comunicat de presă “profunda tristeţe şi îngrijorare” după acest atac şi a transmis “cele mai sincere condoleanţe familiilor şi rudelor victimelor”, dar şi şefului guvernului spaniol, Mariano Rajoy.

“Vreau să menţionez în mod special persoanele eroice care au oferit primul ajutor, alergând în direcţia pericolului pentru a-i ajuta pe alţii, dar şi forţele de securitate care acţionează pentru a proteja populaţia”, a mai spus Juncker, care a adăugat că executivul european “rămâne la dispoziţia autorităţilor (spaniole) pentru orice fel de sprijin sau asistenţă de care acestea au nevoie”. “Acest atac laş a fost comis în mod deliberat împotriva celor care vor să se bucure de viaţă şi să-şi petreacă timpul cu rudele şi prietenii. Nu ne vom lăsa intimidaţi de barbarii ca acestea”, a concluzionat el.

În aceeaşi linie, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a scris în limba spaniolă pe contul său de Twitter: “Toată Europa este alături de Barcelona. Gândurile noastre sunt cu victimele şi cu toţi cei afectaţi de acest atentat laş”.

“Solidaritatea mea cu victimele atentatului terorist din Barcelona. Sprijin total pentru autorităţi. Întreaga UE unită în apărarea păcii”, a scris tot în limba spaniolă, pe contul său de Twitter, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Articole recomandate

Preluare realitatea.net

Mergi Sus