Acasa / Actualitate International / Luptători ruși, uciși în raidul coaliției conduse de SUA. Moscova refuză să confirme oficial

Luptători ruși, uciși în raidul coaliției conduse de SUA. Moscova refuză să confirme oficial


Mai mulţi cetăţeni ruşi au murit în cursul luptelor de săptămâna trecută din estul Siriei, unde coaliţia coordonată de SUA a bombardat forţe loiale regimului de la Damasc care au atacat poziţii ale unei alianţe arabo-kurde sprijinită de Washington, au anunţat organizaţii din Rusia.


Vladimir Loginov, un cetăţean rus în vârstă de 52 de ani, din regiunea Kaliningrad “a murit într-o bătălie inegală în zona Deir Ezzor din Siria”, potrivit unui comunicat al Uniunii Cazacilor Baltici din Kaliningrad, citat de site-ul postului France 24, potrivit Mediafax.

În comunicat se mai afirmă că Loginov “apăra eroic patria noastră” în momentul în care a fost ucis, pe data de 7 februarie.

Atamanul (liderul) cazac local Maksim Buga a declarat pentru presă că Loginov lucra ca genist voluntar în Siria alături de alţi cazaci încă de la sfârşitul anului trecut.

Buga nu a oferit detalii despre lupta în care Loginov şi-a pierdut viaţa, însă a avut loc în aceeaşi zi în care avioane ale coaliţiei coordonate de SUA au bombardat forţe loiale regimului de la Damasc în provincia Deir Ezzor, după ce acestea au atacat poziţii ale Forţelor Democratice Siriene, o alianţă arabo-kurdă sprijinită de Washington.

În momentul respectiv, Ministerul Apărării de la Moscova a transmis că în zona respectivă nu se află niciun militar rus.

Pe de altă parte, potrivit informaţiilor din mai multe surse, mai mulţi cetăţeni luptă în Siria ca mercenari pentru o compania privată de securitate, numită Wagner.

Un alt cetăţean rus, Kirill Ananyev, a fost, de asemenea, ucis în Siria pe data de 7 februarie, a anunţat organizaţia naţionalistă Other Russia pe pagina sa de pe reţeaua de socializare VK.

Ananyev a fost ucis “în luptă pe Eufrat, lângă oraşul sirian Khsham”, a precizat organizaţia.

Conflict Intelligence Team, un grup de activişti care monitorizează reţelele sociale pentru informaţii despre ruşii prezenţi în Siria, a comunicat că cel puţin alţi trei ruşi au murit în Deir Ezzor pe data de 7 februarie.

Coaliţia coordonată de SUA a bombardat în cursul nopţii de 7 spre 8 februarie forţe proguvernamentale siriene, în estul Siriei, argumentând că astfel a fost respins un “atac neprovocat”. Conform unor surse, atacul coaliţiei s-a soldat cu moartea a aproximativ 100 de membri ai forţelor loiale regimului de la Damasc.

Forţele proguvernamentale siriene “probabil încercau să ocupe sonde de petrol din zona Khusham”, în provincia Deir al-Zor, a explicat un oficial american, sub protecţia anonimatului.

Moscova a cerut explicaţii pentru atacul coaliţiei coordonate de Washington, acuzând că “prezenţa militară ilegală a Statelor Unite în Siria are rolul de a prelua controlul asupra activelor economice, nu de a combate reţeaua teroristă Stat Islamic”.

Rusia şi Iranul sunt principalii susţinători ai Administraţiei Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

Preluare realitatea.net

Mergi Sus