Acasa / Actualitate International / Lovitură de teatru: şeicii din Arabia trec la măsuri de austeritate

Lovitură de teatru: şeicii din Arabia trec la măsuri de austeritate

Arabia Saudită, măsuri de austeritate Arabia Saudită, măsuri de austeritate

Guvernul saudit interzice astfel achizitia de mobilier sau masini noi si reduce drastic cheltuielile pentru calatorii si infrastructura, in conditiile in care se confrunta cu cea mai grava criza fiscala din ultimii ani, potrivit unui document intern citat de cotidianul britanic.

Memorandumul regelui Salman detaliaza masurile care trebuie implementate de ministrul Finantelor in toate sectoarele guvernamentale. Finantele regatului au fost afectate puternic de caderea la jumatate a cotatiei petrolului iar Arabia Saudita se asteapta la un deficit de cel putin 20% din PIB in 2015.

O adresa intitulata “Strict confidential si foarte urgent”, datata 28 septembrie 2015 in calendarul islamic cere stoparea tuturor proiectelor noi, a achizitiilor de mobilier, echipamente si masini noi, stoparea tuturor promovarilor in functie, a platilor compensatorii pentru proprietati si a noilor contracte de inchiriere.

Potrivit Hotnews.ro, deficitul a fost adancit de o decizie adoptata de Salman in ianuarie, cand a venit la putere, si a stabilit acordarea unui al 13-lea salariu pentru toti angajatii statului.

REALITATEA.NET – Stiri – EXTERN

Mergi Sus