Acasa / Actualitate International / Legături explozive între un atac anti-maghiar din Ucraina și partidul extremist german AfD

Legături explozive între un atac anti-maghiar din Ucraina și partidul extremist german AfD


Un polonez acuzat de implicare în incendierea unui centru cultural maghiar din Ucraina spune că a acționat la comanda consilierului unui parlamentar extremist german. 


Un polonez acuzat de implicare într-un atac cu bombă incendiară asupra unui centru cultural ungar din vestul Ucrainei anul trecut spune că a primit instrucțiuni privind atacul de la un jurnalist german ce lucrase drept consilier pentru un parlamentar din partea formațiunii anti-imigrație Alternativa pentru Germania (AfD), notează Radio Europa Liberă.

Michal Prokopowicz, de 28 de ani, a spus unui tribunal din Cracovia luni, 14 ianuarie, că jurnalistul german Manuel Ochsenreiter i-a dat instrucțiuni pentru atacul de la 4 februarie 2018 asupra sediului Asociației Culturale Ungare din Ujgorod, capitala unei regiuni vestice din Ucraina. Un reprezentant al lui Ochsenreiter a numit acuzația „falsă”.

Nimeni nu a fost rănit în atacul de anul trecut, dar incidentul a exacerbat relațiile deja tensionate dintre Budapesta și Kiev pe tema unui proiect de lege privind educația în limbile minorităților din Ucraina.

Preluare realitatea.net

Lasa un Comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mergi Sus