Acasa / Actualitate International / Klaus Iohannis: Nu s-a ajuns la niciun acord privind Brexit. Optimismul, redus

Klaus Iohannis: Nu s-a ajuns la niciun acord privind Brexit. Optimismul, redus


Liderii UE nu au ajuns la niciun acord privind Brexit-ul, a precizat joi președintele Klaus Iohannis, care participă la lucrările Consiliului European.


”Momentan, progresul se lasă așteptat și nu s-a ajuns la niciun acord. Optimismul s-a redus”, a spus Iohannis referitor la negocierile dintre UE și Marea Britanie.

Potrivit acestuia nu s-ar fi convenit asupra prelungirii perioadei de tranziție în ceea ce privește ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

”Vom vedea, eu mă număr printre cei care vor să se ajungă la un acord, măcar un acord de ieșire ordonantă a Marii Britanii din UE”, a adăugat șeful statului. Migrația, politica externă și securitatea sunt alte teme care figurează pe agenda reuniunii. Liderii Uniunii Europene au convenit miercuri să-şi acorde câteva săptămâni, poate până la sfârșitul anului, pentru a încheia un acord favorabil cu Marea Britanie înainte de ieşirea din UE, după ce summitul privind Brexitul a evitat orice fricțiune, dar nu s-a ajuns la niciun rezultat, relatează AP.

Preluare realitatea.net

Mergi Sus